Culinary Cinema v rámci Febiofestu nabídne tři projekce spojené s exkluzivní večeří

Tematické menu uvaří Lukáš Čížek, Filip Sajler a Martin Staňek.
 
 
Již popáté si pro nás Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest připravil filmově-kulinářský zážitek. Speciální sekce Culinary Cinema nám totiž umožní vychutnat si nejen snímek spojený s kulinářskou tematikou, ale i následné speciální filmové menu.

První letošní večer Culinary Cinema proběhne v pátek 22. března 2019 v 18:00. Zhlédnout budeme moci komediální drama Tazzeka propojující marocké pokrmy, houževnatý boj o vlastní místo na slunci a příběh lásky, bez které by život nikdy neměl tu správnou chuť. Po projekci okusíme menu uznávaného šéfkuchaře a lektora oblíbených gastro kurzů Lukáše Čížka z restaurací Fusion či Farma Vrchlabí.

Sobotní večer 23. března 2019 se promění v opulentní gastro zážitek. Promítání kultovního snímku Marca Ferreriho Velká žranice vyvrcholí večeří, kdy se o naše chuťové pohárky postará trojice kuchařů z Gourmet Academy. Lukáše Čížka doplní Filip Sajler (televizní pořad Kluci v akci) a šéfkuchař Martin Staňek.

Trojice večerů bude ukončena v neděli 24. března 2019 španělským dokumentem Albert Adrià, génius v kuchyni, který nám přiblíží renomovaného šéfkuchaře a spoluzakladatele jedné z nejlepších restaurací na světě elBulli. V tomto případě nás na večeři zve Filip Sajler.

Filmové projekce se konají v multikině CineStar Anděl. Speciální filmové menu se podává po skončení promítání v restauraci Delight přilehlého hotelu Vienna House Andel’s Prague. Jednotlivými večery nás provede moderátorka Jolana Voldánová.

Co: MFF Febiofest – Praha sekce Culinary Cinema

Kdy: 22. až 24. března 2019

Kde: Multikino CineStar Anděl a restaurace Delight přilehlého hotelu Vienna House Andel’s Prague

Vstupenky a podrobnosti: febiofest.cz/culinary-cinema

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací