Zkoušení divadelního představení ke 100. narozeninám Medy Mládkové odstartovalo čtenou zkouškou

V hlavní roli uvidíme Tatianu Vilhelmovou.
 
 
Dcera, tanečnice, sběratelka, kurátorka, manželka, mecenáška, bojovnice a nakladatelka, všemi těmito přívlastky se pyšní Meda Mládková. Při příležitosti 100. narozenin připravilo Museum Kampa mnoho akcí spojených s tímto jubileem, které vyvrcholí divadelním představením „Meda“.

Ústřední role se zhostí Tatiana Vilhelmová. V dalších rolích uvidíme Danu Batulkovou, Veroniku Arichtevu, Kateřinu Steinerovou, Stanislavu Jachnickou, Daniela Švába, Jaromíra Dulavu, Lukáše Příkazkého či Václava Krátkého.

Vzhledem k tomu, že premiéra se odehraje již 24. června 2019 na letní scéně Musea Kampa, herci v čele s režisérkou Adélou Stodolovou Laštovkovou už začali pilně zkoušet. První čtená zkouška se konala tento týden a novináři a diváci tak mohli slyšet repliky z úvodu hry. Tatiana Vilhelmová se zkoušky bohužel nemohla zúčastnit, proto se čtení jejího textu chopila Stanislava Jachnická.

Derniéra divadelního představení proběhne 8. září 2019. Toto datum nebylo zvoleno pouze náhodně, ale cíleně, protože v tento den Meda Mládková oslaví své 100. narozeniny.

Jak to na první čtené zkoušce Medy vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací