Jiřina Bohdalová převzala na zahájení Febiofestu Kristiána

Filmový festival otevřel Redford jako Gentleman s pistolí.
 
 
Devítidenní festival plných filmů a setkání s herci a tvůrci odstartoval vyjádřením obdivu dvěma umělcům. Z domácí scény byla oceněna Kristiánem za celoživotní přínos kinematografii herečka Jiřina Bohdalová. 


„Mám z této ceny velkou radost, znamená pro mě moc, protože je pojmenována po jednom z velikánů českého filmu, se kterým jsem měla tu čest nejen hrát ve Světácích, ale dokonce jsme spolu konferovali pořad v televizi. Dnes dostávám cenu za práci v českém filmu, kterému sloužím od svých pěti let. Do dneška je to 83 let. Tehdy byl film ještě němý, já už jsem mluvila,“ svěřila se na podiu v Obecním domě herečka.

Druhého Kristiána získal americký herec, scénárista a režisér Peter Fonda. Ze zdravotních důvodů se hollywoodský herec ceremoniálu bohužel nemohl zúčastnit, proto za něho sošku převzal český hlas Fondy, a to dabér Zdeněk Mahdal.

Cesta na slavnostní zahájení již 26. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest vedla po neodmyslitelném červeném koberci. Přihlížející diváci tak mohli spatřit a potkat se s celou řadou hvězd. Pozvání na galavečer například přijali český herec a režisér Filip Renč s manželkou Marií, herečky Denisa Nesvačilová, Denisa Pfauserová, Petra Nesvačilová, Anna Kadeřávková, Eliška Balzerová, Kateřina Brožová či Zuzana Kronerová, modelka Andrea Verešová, operní pěvkyni Pavlíně Senič, charismatický herec a zpěvák Josef Laufer a mnoho dalších. Dorazila i skotská herečka Rachel Jackson, která na festivalu uvede film Party začíná. Chybět samozřejmě nemohl prezident festival Fero Fenič, ředitel festivalu Kamil Spáčil, programová ředitelka Anna Kopecká či moderátorka večera Jolana Voldánová.

Po chůzi po červeném běhounu a vystoupání do Smetanovy síně na hosty čekala odměna v podobě promítání krimi komedie Gentleman s pistolí s Robertem Redfordem v hlavní roli.

Jak to na slavnostním zahájení vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilufotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací