Louis Garrel navštívil Febiofest a uvedl svůj nový snímek

Rozpovídal se i o vyrůstání v herecké rodině.
 
 
Francouzský herec a režisér Louis Garrel v pondělí dorazil do Prahy jako další z hostů filmového festivalu Febiofest, aby zde představil svůj film Věrní nevěrní. Romantické drama se zaměřuje na muže, jehož svět se zhroutí poté, co ho opustí jeho celoživotní láska. Vše se však mění, když se po deseti letech vrátí a přináší s sebou šokující tajemství. Pro Garrela je toto druhý celovečerní režisérský počin. Kromě režie se však zároveň ujal i jedné z hlavních rolí.

Další z postav pak ztvárnila jeho současná manželka Laetitia Casta. Na dotaz, jak se mu režírovala vlastní žena, odpověděl, že díky filmu se vlastně lépe seznámili. „Objevil jsem ji v novém světle,“ podotkl. Pak dodal, že hrát s rodinou je pro něj samozřejmostí, protože pochází z filmařské rodiny. Na to se jal vyprávět úsměvnou historku o svém hereckém debutu. Poprvé se totiž objevil na plátně po boku své matky, kde hrál jejího syna, film režíroval jeho otec, který také ztvárňoval jeho otce. „A tehdejší milenka mého otce hrála milenku mého otce. A objevil se tam i můj děda,“ vyprávěl s humorem Garrel. Vyprávění uzavřel nakonec s tím, že film je pro něj rodina a pro to jí i rád do něj zapojuje.

Na snímku spolupracoval i s proslulým scenáristou Jean-Claude Carrière (Goyovy přízraky, U brány věčnosti). Ten byl prý nadšený, když zjistil, že se Garrel chystá do Prahy. Sám město navštívil a většina jeho vzpomínek se pojí k režisérovi Miloši Formanovi, s kterým spolupracoval na řadě projektů.

Na setkání s novináři padla též zmínka o jeho spojení s italským režisérem Bernardem Bertoluccim ve filmu Snílci. Zde dostal Garrel jednu ze svých prvních větších rolí. Na to konto pak podotkl, že Bertolucci je pro něj legendou a spolupráce s ním byla skvělou zkušeností. Prozradil, že po natáčení zůstali s Bertoluccim v kontaktu. „Byl něco jako můj mentor,“ dodal Garrell.

Do budoucna pak prozradil, že chystá projekt s Romanem Polanskim nazvaný J’accuse. Ten je inspirovaný Dreyfusovou aférou, kterou proslavil spisovatel Émile Zola ve svém článku J J’accuse! čili v češtině Žaluji! Garrel si má v tomto historickém dramatu zahrát právě neprávem odsouzeného generála Dreyfuse.
V závěru tiskové konference, pak padl i dotaz, co má film podle něho splňovat, aby uspěl ve světě, a nejen na domácí půdě. Na to Garrel odpověděl: „Francouzský film, aby se proslavil, musí být hodně francouzský, ale ne příliš.“ A tím setkání s novináři uzavřel.

Svůj snímek Věrní nevěrní pak režisér uvedl i v kině. Prošel se po červeném koberci a posléze se přesunul do sálu. Garrel zde po celou dobu vtipkoval a ochotně se podepisoval fanouškům. Pochválil i práci tlumočnice, na kterou na chvíli zapomněl, neboť se vášnivě rozpovídal.

Jak to na tiskové konferenci a na uvedení filmu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací