Filmové události #13/19: Avengers: Endgame i filmová adaptace Panství Downton se pochlubilo novými plakáty

Představily se na nich především oblíbené postavy.
 
 
S fotkami nečekaně přišla i devátá epizoda Star Wars. Angelina Jolie se zase přidá do nové marvelovky nazvané Eternals. A Martin Dejdar je novým přírůstkem ve Specialistech. Letošní Febiofest pak slavnostně skončil v Praze a přesouvá se dál. V Česku vzniká celovečerní mezinárodní horor Divoký hon.

#13/19

Jeden z největších ohlasů uplynulého týdne vyvolaly první fotografie k deváté epizodě hvězdné ságy Star Wars. Zvláštní na nich bylo, že nebyly publikovány záměrně. Údajně je totiž kdosi neprávem vypustil ven. Proto také fanoušci začali spekulovat, zda jsou opravdové. Na fotografiích je možno vidět dobře známé postavy i nějaké nové, jejich pravdivost však zatím není jistá.

(Foto: Twitter Jonh H)


 

Oficiální fotografie však sdíleli tvůrci filmové adaptace populárního seriálu Panství Downton. Ty představují první materiál k chystanému snímku. Jde o plakáty s oblíbenými postavy, které zvou fanoušky do kina s heslem „Už jsme vás očekávali.“ Celovečerní adaptace populárního britského seriálu bude k vidění začátkem září.

„Pomstít se za padlé.“ To zase hlásají nové plakáty k Avengers: Endgame, tolik očekávanému snímku s řady MCU. Šéfové Marvelu si však nelámali hlavu a vypustili hned dvaatřicet fotografií s populárními hrdiny. Polovina z nich, v černobílém provedení, jsou ti, co padli v předchozím filmu a druhá barevná polovina jsou přeživší. Tento nový materiál tak ještě více navnazuje fanoušky na nadcházející podívanou, která bude v kinech již za zhruba čtyři týdny.

Studio Marvel se ale nezastavuje. Nedávno producenti ohlásili, že chystají nový projekt nazvaný Eternals. Ten čerpá ze stejnojmenného komiksového materiálu, který se věnuje nadpozemským bytostem, které po staletí obývaly planetu Zemi a dohlížely nad jejím správným chodem. V minulém týdnu pak tvůrci oznámili, že do jedné z hlavních rolí obsadili herečku Angelinu Jolie.

Dosti už však o světě, je na čase přesunout se na domácí půdu. A jednou z nejvýznamnějších událostí u nás v uplynulých dnech, bylo zakončení MFF Praha – Febiofest. Na slavnostním ceremoniálu byly uděleny ceny, Kristiány si za svoji tvorbu odnesli, dánský režisér Bille August a česká téměř legenda Jiří Menzel, za nějž převzala sošku manželka. Vyhlášení byli i vítězové několika festivalových kategorií. Celým večerem pak provázela Jolana Voldánová. Na závěr byl pak divákům promítnut snímek Stan a Ollie. Po zakončení v Praze se pak festival přesouvá do dalších českých měst, kde potrvá až zhruba do poloviny dubna.

Na druhé straně pak mají Specialisté nový přírůstek. Do seriálu vysílaného na televizi Nova se přidá Martin Dejdar. Ten se ujme role nadprůměrně inteligentního policisty, majora Strouhala. Fanoušci uvidí Dejdara ve specialistech již od 1. dubna, tedy na apríla.

(Foto: Nova)

 

Závěrem pak něco málo k novému hororu Divoký hon. Ten vzniká v mezinárodní koprodukci a jednou ze zemí, která se na tom podílí je i Česká republika. Na spolupráci se spojil scenáristický tým v čele s Petrem Koubkem, režisérem Pavlem  Soukupem a producentem Jakubem Košťálem. Divoký hon je součástí projektu Jinací, jehož další dva snímky vznikají na Slovensku a v Polsku. Samotný příběh se pak odehrává ve středověké vesnici plné démonických masek a v kinech by pak měl být k vidění v roce 2021.

(Foto: Divoký hon)

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací