Kmotrem zrestaurované Cesty do pravěku se stal režisér John Stevenson

Čtyři zvídaví kluky se vydají i na velká plátna.
 
 
Kdo by neznal dobrodružnou Cestu do pravěku Karla Zemana, kdy se čtyři zvídaví kluci vydají na malé pramičce na neuvěřitelnou cestu. Proplují totiž dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi. Snímek z roku 1955 prošel digitálním zrestaurováním a je k vidění nejen na Blu-ray a iTunes, ale dokonce si na něho budeme moci od 25. dubna 2019 zajít do kina.

Kmotrem zrestaurované Cesty do pravěku se stal režisér John Stevenson (Kung Fu Panda), který při této příležitosti dorazil i do Prahy, kde prozradil, že ho tento film velmi fascinoval a dlouho nemohl přijít na triky, které filmaři před desítkami let dokázali vykouzlit. Podobného názoru je i producent a spoluzakladatel Muzea Karla Zemana Ondřej Beráne: „Když jsem jako malý kluk viděl v televizi Cestu do pravěku, zcela jsem mu věřil a chtěl se rozeběhnout do přírody za městem a najít svoji jeskyni, kterou se vydám také na cestu do pravěku. Tak funguje tento film na děti dodnes. Jsem rád, že ho dnešní generace může vidět na velkém plátně v kině.“

Cesta do pravěku není prvním digitálně zrestaurovaným filmem Karla Zemana. V rámci projektu Čistíme svět fantazie, na kterém se podílí Nadace české bijáky, Muzeem Karla Zemana a Česká televize, prošly modernizací již snímky Baron Prášil a Vynález zkázy.

Cestu do pravěku si ovšem budeme moci i poslechnout. Ve čtvrtek 9. května 2019 vychází tato filmová legenda jako audiokniha. Napínavým dějem nás provede hlas Oldřicha Kaisera v doprovodu původních filmových zvukových efektů, dialogů a hudby.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci v Muzeu Karla Zemana, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací