Filmový festival Karlovy Vary 2019 odhalil letošní vizuál

Cenu prezidenta MFF KV si odnese Vladimír Smutný.
 
 
Již 54. ročník MFF Karlovy Vary se blíží, a proto nastal čas na odhalení prvních letošních novinek. Na tiskové konferenci Jiří Bartoška nejen slavnostně odtajnil podobu letošního vizuálu, ale navíc prozradil, kdo si odnese Cenu MFF KV a koho uvidíme v nové znělce.

Už po pětadvacáté je pod festivalovým vizuálem podepsáno Studia Najbrt a tentokrát grafický designér Jakub Spurný. A jak je vidět, black & white kombinace nikdy nevyjde z módy. Bílé plátno z vizuálu spolu s autorem slavnostně strhl prezident festivalu Jiří Bartoška. Odhaleno bylo i první ocenění. Cenu prezidenta MFF KV si odnese kameraman Vladimír Smutný.

Zveřejněny byly i první střípky z programu. MFF KV vzdá poctu egyptskému režisérovi Júsufu Šahínovi a ve speciální sekci divákům nabídne jedenáct jeho snímků. Těšit se můžeme nejen na klasická díla, ale i méně známé snímky, a to například Otec Amin, Sbohem, má lásko, Ďábel pouště či Návrat marnotratného syna. V sekci Bez cenzury festival připomene 30. výročí sametové revoluce. Na programu nalezneme sedm filmů natočených v letech 1989–1992. Chybět nebude ani premiéra digitálně restaurovaného snímku. Tento rok si budeme moci na velkém plátně vychutnat film režiséra Juraje Herze Spalovač mrtvol. 

Na světe je i nová znělka MFF KV. V premiéře ji sice uvidíme až na samotném festivalu, ale již dnes víme, že se natáčelo s držitelkou Ceny prezidenta MFF KV, herečkou Jiřinou Bohdalovou. Spot natočil režisér Martin Krejčí (znělka s Jiřím Menzelem, Helen Mirrenovou nebo Melem Gibsonem).

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Co: 54 MFF Karlovy Vary

Kdy: 28. června až 6. července 2019

Kde: Karlovy Vary

Podrobnosti: kviff.com

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací