Severské filmové čtvrtky: Květnový program nabídne finské drama Korso

„Trpký obraz ulice aneb Finsko, jak ho neznáte.“
 
 
Do kina Evald se po menší pauze vrací Severské filmové čtvrtky. A i když je květen měsícem lásky, budeme moci zhlédnout pořádné drama, a to snímek Korso, který si vysloužil přezdívku finský Trainspotting.

„Trpký obraz ulice aneb Finsko, jak ho neznáte. Syrový snímek Korso o mladém muži, který touží uniknout z bezvýchodného předměstí, dotváří vydařený soundtrack a svižný střih,“ těmito slovy charakterizují film pořadatelé ze Skandinávského domu a vyzdvihují především herecké výkony.

V ústřední roli budeme moci obdivovat Mikko Neuvonena, který se aktuálně řadí k nejvýraznějším finským hercům mladé generace. Za zmínku bezesporu stojí i Petri Manninen, jenž ztvárnil místního mafiána Murikku. Za svůj výkon byl dokonce oceněn finskou národní filmovou cenou Jussi pro herce ve vedlejší roli. 

Krátký úvod před promítáním bude tentokrát patřit samotnému filmu.

Co: Severské filmové čtvrtky – Korso

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 2. května 2019 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Korso:

Dvacetiletý Markus miluje basketbal a sní o tom, že se jednou prosadí v newyorském streetballu. Jeho smůlou je, že žije na bohem zapomenutém finském předměstí Korso. A tak celé dny jen hraje pouliční basketball a popíjí s přáteli, což ho k jeho snu moc nepřibližuje. Když si Markuse začne dobírat sestřin přítel, mladík se nechá vyhecovat k tomu, aby se svůj sen přece jen pokusil uskutečnit. Letenka do New Yorku ovšem něco stojí a Markus je bez práce a peněz. Začne proto zbrkle hledat cestu, jak si letenku obstarat. Klidně i takovou, která není zrovna bezpečná ani legální…

Režie: Akseli Tuomivaara

Hrají: Mikko Neuvonen, Iiro Panula, Niko Vakkuri, Iida Lampela, Richmond Ghansah, Petri Manninen ad.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací