Natáčení filmu o Zátopkovi odstartovalo scénami se 150 komparzisty

Jako Dana Zátopková se představí Martha Issová a v Emila Zátopka se promění Václav Neužil ml.
 
 
Režisér David Ondříček (Dukla 61, Jedna ruka netleská, Samotáři) se pustil do natáčení historického dramatu Zátopek o jednom z největších běžců všech dob. I když hlavní část natáčení proběhne v srpu a září tohoto roku, již nyní filmaři vyrazili na stadion v Březnici nedaleko Příbrami, kde padly první předtáčkové klapky. A jednalo se o jedny z nejnáročnějších scén z celého projektu, protože na place se vedle Emila Zátopka (Václav Neužil ml.) a Dany Zátopkové (Martha Issová) objevilo 150 komparzistů.

Koncem léta se štáb vypraví do Brna, kde se stadion Za Lužánkami v Brně promění na olympijské stadiony v Helsinkách. Tvůrci prozradili, že tvarem, velikostí i povrchem toto sportoviště vyhovuje potřebám filmu. Město Brno vyšlo spolupráci na filmu vstříc a stadion Za Lužánkami proto může projít speciální úpravou.

Emil Zátopek, ústřední hrdina snímku, nejen byl, ale i je inspirací pro mnoho sportovců. Jeho životní příběh je o přerodu neduživého chlapce v muže, který na Olympiádě v roce 1952 získal tři zlaté medaile a zároveň ve všech těchto disciplínách dosáhl světových rekordů.

„Životní příběh Emila Zátopka je pro mě obrovskou výzvou. Je to téměř klasický příběh outsidera, kluka s pisklavým hláskem, kterého si pletli s holčičkou a v podstatě ne příliš talentovaného sportovce. Zároveň je to příběh člověka s ohromnou vůlí a touhou vyhrávat, zarputilého a nezlomného, který se stal legendou. Osamělého, přemýšlivého běžce a zároveň veselého mluvky, který touží po obdivu. Atleta s obrovskou touhou porazit své soupeře a pak jim láskyplně věnovat zlatou medaili,“ prozradil režisér David Ondříček.

(Foto: Lucky Man Films – Dušan Martinček)

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací