Během natáčení filmu Účastníci zájezdu Klepl, Holubová a další herci pendlovali mezi mořem a divadly

Hnědé podšálky, milostná dobrodružství i zpěv ukolébavky opět polechtají naši bránici.
 
 
„No tak přijdeme pozdě. Proč na sebe neupozornit hned na začátku.“ Právě těmito slovy začíná populární česká komedie Účastníci zájezdu, která od uvedení roku 2006 v kinech prakticky zlidověla. Hlášky z tohoto filmu jsou nesmrtelné a alespoň jednu dokáže odrecitovat téměř každý. Anna Polívková, Eva Holubová, Bohumil Klepl, Míra Nosek, Kristýna Leichtová, Miroslav Krobot, Pavel Liška a další vyjedou na dovolenou již tuto sobotu a my můžeme být prostřednictvím televizních obrazovek u toho.

Snímek natočil na motivy knihy Michala Viewegha režisér Jiří Vejdělek, který stojí i za komediemi jako jsou Něžné vlny, Muži v naději či Ženy v pokušení. Oba pánové spolu pracovali i na scénáři a vyplatilo se, protože průpovídky postav rozesmály nespočet diváků.

Příběh vypráví o tom, jak se nesourodá partička vydává autobusem na dovolenou k Jadranu. Studentky literatury s cílem zažít prázdninová milostná dobrodružství (Šárka Opršálová, Kristýna Leichtová), stárnoucí manželé jejichž život se propadl do každodenního stereotypu (Eva Holubová, Bohumil Klepl) a jejich dcera Jolana toužící po lásce (Anna Polívková), dvě šarmantní dámy Helga a Šarlota pátrající po minulosti (Jana Štěpánková, Květa Fialová), páreček gayů (Míra Nosek, Adrian Jastraban), populární zpěvák, jenž si chce odpočinout od náhodných známostí (Ondrej Kovaľ) a mnoho dalších zábavných postav. Celý zájezd má pod dohledem naivní průvodkyně Pamela (Jitka Kocurová) a řidiči Karel a Karel hlídající hnědé podšálky (Miroslav Krobot, Pavel Liška).

I když se na první pohled může zdát, že si herci během natáčení užili pohodovou dovolenou, není tomu tak. Mnoho z aktérů totiž v době filmování účinkovalo v několika hrách a muselo neustále pendlovat mezi divadly a natáčecím placem, což bylo velmi vyčerpávající. A ani počasí nebylo tak ideální, jak snímek prezentuje. Naopak, údajně bylo poměrně chladno. Navíc, herci Míra Nosek a Adrian Jastraban ztvárnili gay pár tak dokonale, že ještě dlouho po premiéře filmu jim byla tato orientace připisována i v civilním životě. A pamatujete si na ústřední filmovou píseň Nevinná? Za jejím vznikem stojí umělec Oskar Petr a nazpíval ji David Kraus.

(Foto: film Účastníci zájezdu, Falcon) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací