Zdeněk Troška natočí pohádku Zakleté pírko s Lukášem Pavláskem v hlavní nadpřirozené roli

Herec a komik se promění v nadpřirozenou postavu, která pomůže chudé dívce.
 
 
Režisér Zdeněk Troška opět potěší všechny diváky, kteří milují jeho pohádky. Koncem května tohoto roku se totiž pustí do natáčení pohádky Zakleté pírko, ve které se chudá dívka vydá do světa, aby vysvobodila zakletého prince.

Příběh nás seznámí s Aninkou, jež žije na statku se dvěma zlými sestrami, které ji vezmou a zničí magické pírko, když zjistí, že se s jeho pomocí schází s pohledným mladíkem zakletým do ptačí podoby. Aninka se proto vydá do světa, aby svého milovaného prince zachránila. Na svůj úkol ovšem nebude sama, doprovod jí bude dělat vodník.

Ústřední pár, chudou dívku Aninku, jež se zamiluje do zakletého prince Vítka, hrají Anastasie Chocholatá (Modrý kód, Ohnivé kuře) a Petr Urban. Hlavní nadpřirozené role, tedy postavy vodníka, se chopil herec a komik Lukáš Pavlásek. „Vodník v této pohádce je v podstatě druhou hlavní postavou, doprovází Aninku na cestách a pomáhá jí v překonání nečekaných překážek. Je to milý, usměvavý, veselý, zelený chlapík, kterému chutnají buchty s mákem, víno a jahody. Spolu s čertem jsou mými nejmilejšími pohádkovými postavičkami,“ přibližuje Zdeněk Troška.

V dalších rolích se představí Šárka Vaculíková a Lucie Polišenská (nafoukané sestry), Sara Sandeva (čarodějnice), Andrea Hoffmannová (hraběnka), Marek Lambora (mladý hrabě), Martin Stránský, Dana Syslová, Jitka Smutná, Václav Svoboda a další.

Natáčení bude probíhat v květnu a červnu v jižních a západních Čechách, a to například v Přerově nad Labem, ve Veltrusích, Manětíně nebo na Helfenburku u Bavorova. Pohádka Zakleté pírko vstoupí do českých kin 2. ledna 2020. V předpremiérových projekcích si ji ovšem diváci budou moci vychutnat už v předvánočním čase tohoto roku.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací