V Kroměříži se natáčí pokračování Marie Terezie s novou herečkou v hlavní roli

Vedle Vojtěcha Kotka uvidíme rakouskou herečku Sefanii Reinsperger.
 
 
Divácky oblíbená historická minisérie Marie Terezie se vrátí na obrazovky České televize. Právě v těchto dnech se natáčí v Arcibiskupském zámku v Kroměříži třetí a čtvrtý díl v režii Roberta Dornhelma. Největší změnou je přeobsazení ústřední role, a to Marie Terezie, kterou si v pokračování zahraje rakouská herečka Sefanie Reinsperger.

Štáb obsadil překrásný kroměřížský zámek na celých sedm dnů. Natáčet se zde bude do neděle 19. května. Přestože projekt opět vzniká v koprodukci tří zemí, je propojení s místní lokací silnější, protože se produkci ve spolupráci s Filmovou obcí Zlínského kraje podařilo zajistit všechny komparzisty přímo z Kroměříže.

Děj třetího a čtvrtého snímku se odehrává v letech 1741 až 1745 během válek o rakouské dědictví a tvůrci nám přiblíží především vztah Marie Terezie a Františka Štěpána a krizi, kterou pár v daném období procházel. „Život Marie Terezie je opravdovou studnicí příběhů, které v sobě nesou témata důležitá pro současného diváka, ať už je to postavení ženy ve společnosti a v politice, volba mezi zájmy kariéry a rodiny, nebo konflikt morálky a vysokých cílů s reálnou politikou v rozbouřené Evropě. Právě proto jsme se společně s koprodukčními partnery rozhodli připravit pokračování,“ říká kreativní producent projektu Jan Maxa.

V roli Františka Štěpána se vrací Vojtěch Kotek. Jeho manželku tentokrát hraje rakouská herečka Sefanie Reinsperger. V historické minisérii dále uvidíme Zuzanu Stivínovou, Táňu Pauhofovou, Zuzanu Mauréry či Davida Švehlíka.

(Foto: z natáčení Marie Terezie v Kroměříži (2017), Česká televize Cudlín)

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací