Zamilované příběhy a hrdinové v májových knižních novinkách

Láska, pomsta, rozhovory či postavy Marvelu …
 
 
Květen je měsícem lásky, což se odráží i v aktuálních novinkách od Albatros Media a.s. S hrdinkou Emily a pohledným doktorem absolvujeme Prázdniny na moři. Autor Gabrielova inferna přináší nový román pro ženy Muž v černém. Budovat budeme i dětskou lásku ke knihám, a to prostřednictvím humorného příběhu Pan Podpostel, pohádky Jak se chtěl stát obr trpaslíkem či dobrodružstvím Vilma běží o život. Opomenuta nesmí zůstat ani Young Adult literatura. Ta tentokrát nabízí fantasy Nikdynoc či Zlodějský tanec, první díl nové série od autorky Kroniky pozůstalých. Marvel právě teď ovládá kina. Udělejte si pořádek v superhrdinech a začtěte se do Marvel Studios: Encyklopedie postav. O slovo se hlásí i jeden ze zakladatelů moderní science fiction, protože vychází publikace Strůjci nových časů: sebrané povídky H. G. Wellse – sv. II. Jaro přináší i krásné počasí, proto se vám bezesporu bude hodit průvodce Procházky Prahou filmovou. Máte-li rádi komiks, určitě vás potěší Jan Žižka ve velkolepém komiksovém zpracování. Nahlédnutí do historie nám zprostředkuje soubor rozhovorů Stálo to za to?.

Prázdniny na moři

Autor: Katie Fforde

Anotace:

„Najde Emily odvahu zamilovat se?“

Emily je se svým životem spokojená. Miluje svou práci i nezávislost. Ale také cítí, že je čas na změnu. A když jí nejlepší kamarádka Rebecca nabídne, že by mohly vařit v létě na lodi u skotského pobřeží, neváhá ani minutu. Všechno je ale jinak – Emily v kuchyni zatápí žárlivá pomocnice, navíc je Rebecca těhotná a většinu práce nechává na ní. A pak ten pohledný doktor, kterého se snaží Emily ignorovat. Mohla by se do něj totiž zamilovat…

Cena: 299 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román

Počet stran: 360

Rozměry: 120×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 02. 05. 2019

Nikdynoc

Autor: Jay Kristoff

Anotace:

„Přežila, aby se pomstila. První díl nové série od autora Illuminae.“

Dcera popraveného zrádce Mia Corverová se ukrývá ve městě postaveném z kostí mrtvého titána. Vydává se na cestu, aby se stala učednicí nejobávanějšího a nejtajemnějšího sdružení vrahů v celé zemi – Rudé církve. I když vyniká v použití jedů a zbraní, nemůže ji to zachránit před spiknutím, které se na ni v temnotě chystá. Dokáže ho odhalit včas, než ji dostihne, a pomstít se těm, kteří můžou za smrt jejího otce?

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství, fantasy

Počet stran: 448

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 06. 05. 2019

 

Stálo to za to?

Autor: Vladimír Kučera, Karel Kučera

Anotace:

„Soubor rozhovorů s významnými osobnostmi politiky, vědy a kultury jako pomyslná tečka za oslavami velkého výročí“

Vybudovali jsme funkční stát? Kde je hranice mezi vlastenectvím a nacionalismem? Stálo vůbec za to zakládat republiku? Moderátor pořadu Historie.cs Vladimír Kučera a Karel Kučera položili tyto a podobné otázky osobnostem z různých oblastí a různých názorů, mezi nimiž jsou Petr Pithart, Karel Schwarzenberg, Daniel Kroupa, Jan Rychlík i naši sousedé z Polska či Slovenska. Texty doplňuje kreslený humor autora populárního měsíčníku Sorry.

Cena: 499 Kč

Žánr: česká historie, politika

Počet stran: 336

Rozměry: 210×247 mm

Nakladatelstvi: EDICE ČT

Datum vydání: 09. 05. 2019

Marvel Studios: Encyklopedie postav

Autor: Adam Bray

Anotace:

„Kompletní průvodce filmovými postavami Marvelu“

Setkejte se s hrdiny a padouchy filmového světa studia Marvel. V této unikátní knize najdete fascinující fakta o vašich oblíbených postavách ze všech strhujících filmů studia Marvel© – od všech členů týmu Avengers až po zlověstného Dormammu!

Cena: 399 Kč

Žánr: komiks, encyklopedie

Počet stran: 176

Rozměry: 183×233 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 13. 05. 2019

Pan Podpostel

Autor: Chris Riddell

Anotace:

„Máte pod postelí bubáka? Nebojte se, to je jen Pan Podpostel!“

Pod postelí je tvrdá zem a panu Podpostelovi se tam špatně spí. A tak poprosí malého Jeníka, jestli by si mohl vlézt k němu do postýlky. Sympatická příšera okamžitě usne, ale chrápe tak, že si Jeník musí jít pro špunty do uší. A co se nestane – ze šuplíku na něj vyskočí další dvě příšerky. Postupně se objeví tolik nečekaných nočních návštěvníků, co by rádi spali u Jeníka v posteli, že si nakonec musí sám ustlat na zemi…

Cena: 249 Kč

Žánr: humor pro děti, obrázková kniha

Počet stran: 32

Rozměry: 243×270 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 13. 05. 2019

Strůjci nových časů: sebrané povídky H. G. Wellse – sv. II

Autor: H. G. Wells

Anotace:

„Druhý svazek sebraných povídek od jednoho ze zakladatelů moderní science fiction.“

Muž, jenž přišel o své tělo, svérázný lovec pokladů hrající si na boha, duch, který se sám bojí, nebo hrůzostrašné údolí pavouků. I v povídkách z pozdějšího období Herbert George Wells ukazuje, že zdaleka není jen autorem science fiction, ale brilantně ovládá i jiné žánry. Kratší příběhy jsou doplněny dvěma rozsáhlejšími novelami, „Příběhem doby kamenné“ z dávného pravěku a „Příběhem dnů příštích“ z daleké budoucnosti.

Cena: 399 Kč

Žánr: povídka, světová beletrie

Počet stran: 424

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 13. 05. 2019

Zlodějský tanec

Autor: Mary E. Pearsonová

Anotace:

„Syn předurčený vládnout, zlodějka odhodlaná odkrýt pravdu. Nová série od autorky Kronik pozůstalých“

Když zemře král Ballengerovy říše, jeho syn Jase se stává novým vládcem. Okolní říše však nehodlají tolerovat jeho panování, které se řídí vlastními pravidly. Na obzoru se objevuje mladá královna Vendy, která je odhodlaná vše změnit. Na tajnou misi vyšle bývalou vyhlášenou zlodějku Kazi. Ta když narazí na nového vládce Jase, rozhodne se chopit příležitosti. Oba jsou společně vrženi do vírů událostí, které nemohou ovlivnit.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, fantasy

Počet stran: 448

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 20. 05. 2019

Procházky Prahou filmovou

Autor: Radek Laudin

Anotace:

„Projděte se Prahou filmovou a navštivte místa, která znáte z filmů či seriálů.“

Projděte se Prahou a vydejte se do míst, která znáte z filmového plátna nebo z televize! Dozvíte se například, jak dnes vypadá škola z filmu Obecná škola. Zjistíte, kde kotvil Saturninův hausbót nebo ve kterém domě bydlel Pan Tau a jeho dvojník Alfons. Poznáte uličky ze Záhady hlavolamu i zahradu z komedie Adéla ještě nevečeřela. Vstoupíte zkrátka tam, kde to důvěrně znáte, ale osobně jste tam ještě nebyli.

Cena: 249 Kč

Žánr: tuzemské průvodce

Počet stran: 144

Rozměry: 148×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 23. 05. 2019

Muž v černém

Autor: Sylvain Reynard

Anotace:

Nový román autora bestsellerové trilogie Gabrielovo inferno“

Acacia si buduje kariéru jako osobní asistentka v prestižním hotelu Victoire, kde pečuje o vlivné hosty. Když se jejím klientem stane Nicholas, je jí jasné, že přesvědčit ho o svých schopnostech nebude jednoduché. Přestože jí zadává jeden nesplnitelný úkol za druhým, Acacia se nenechá odradit a brzy si získá jeho důvěru. A když jí kvůli nedorozumění hrozí výpověď, přijme Nicholasovu pracovní nabídku a vstoupí do světa umění i nebezpečných tajemství…

Cena: 349 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, romantika, love story, výtvarné umění

Počet stran: 424

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 23. 05. 2019

Jak se chtěl stát obr trpaslíkem

Autor: Radek Veselý

Anotace:

„Netradiční pohádkový příběh s laskavými ilustracemi oblíbené české výtvarnice“

Obr Buclík není jen tak obyčejný obr. Příliš nevyrostl, a možná i proto se rozhodl opustit ostatní obry a vydat se za dobrodružstvím. Uchvátily ho totiž legendy o trpaslících, které zaslechl od lidí. A aniž by věděl, co nebo kdo je to trpaslík, vše kolem nich mu přijde neuvěřitelné a lákavé. A tak se rozhodl – stane se jedním z nich!

Cena: 269 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 104

Rozměry: 185×255 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 23. 05. 2019

Vilma běží o život

 

Autor: Naďa Pažoutová

Anotace:

„Vítězný rukopis literární soutěže Albatrosu na téma „Když nemůžeš, přidej““

Malá Vilma se během běžeckých závodů v Africe ztratí uprostřed neprostupné džungle. Dostane se až do vesnice, kde ji domorodci přijmou za svou. Vilma poznává jejich způsob života, tolik odlišný od toho, co zná, a najde si i nové kamarády. Život v džungli ji fascinuje, zároveň ale touží vrátit se domů. Opustit deštný prales navíc možná budou muset i její noví přátelé, vesnici totiž hrozí, že bude srovnána se zemí. Ale Vilma je odhodlaná nenechat to jen tak!

Cena: 249 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, příběhy dětí

Počet stran: 128

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 23. 05. 2019

Jan Žižka

Autor: Zdeněk Ležák

Anotace:

„Jan Žižka ve velkolepém komiksovém zpracování“

Vrtá vám hlavou, zda byl Žižka geniální vojenský stratég, hrdinský bojovník, milovaný vojevůdce? Nebo jen obyčejný rabiát, lupič a nelítostný vrah tisíců nevinných katolíků? V této knize snad naleznete odpověď. Šedesátistránkový komiks vás provede Žižkovými osudy v letech 1419 až 1424, kdy byl nejvýznamnější osobností začínajících husitských válek. Stostránkový doprovodný text vám celý Žižkův život a události té doby zprostředkuje v širším kontextu.

Cena: 399 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 160

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 27. 05. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací