V muzikálu Tarzan od společnosti Disney uvidíme Gránského, Pechu a Drahokoupila v bederní roušce

Dalších významných rolí se chopí Michaela Gemrotová, Josef Vojtek, Petra Vraspírová, Eva Burešová, Ivana Korolová a další.
 
 
Kdo by neznal Tarzana? Jedna z nejzpracovávanějších knižních, televizních a filmových postav se dokonce chlubí i vlastním muzikálem, který vznikl pro filmové studio Walt Disney a pro Theatrical Broductions na Broadwayi v New Yorku. Poté, co si ho diváci oblíbili na mnoha dalších scénách, míří i do Prahy. Na tiskové konferenci v Divadle Hybernia bylo odhaleno nejen obsazení jednotlivých rolí, ale i návrhy kostýmů a mnoho dalšího.

Tarzana si zahrají v alternacích hned tři herci, a to David Gránský, Peter Pecha a Vojtěch Drahokoupil. Vzhledem k úspornosti kostýmů čeká na trojici trénink v posilovně. Držitel Ceny Thálie Peter Pecha jde ovšem ještě dál: „Chtěl bych zachovat Tarzanovu animálnost. Možná se párkrát stavím v ZOO, kde budu pozorovat gorily. Chci v každém případě udělat maximum pro to, aby se můj Tarzan alespoň po té formální stránce co nejdokonaleji přiblížil právě těm, u kterých celý život vyrůstal. A to jsou právě opice.“

Jako krásná Jane se představí herečky Petra Vraspírová, Eva Burešová a Ivana Korolová. Chybět samozřejmě nesmí ani samec Kerchak (Josef Vojtek, Marian Vojtko), opičí máma Kala (Michaela Gemrotová, Dita Hořínková) a další oblíbené postavy, kterých se chopí Ladislav Korbel, Martin Šemík, Jaromír Dulava, Ernesto Čekan, Vladimír Hub a další.

Vedle herců a zpěváků na pódiu uvidíme i spoustu tanečníků pod vedením choreografky Ivany Hannichové. Zatančí například i propagátor tance na podpatcích Filip Jankovič.

Hudbu k muzikálu Tarzan složil Phil Collins, který byl za skladbu You will be in my heart nominován na cenu Grammy a píseň získala Zlatý globus a Oscara. Na tvůrce teď čeká nelehký úkol, a to přeložit anglický originální scénář s texty písní do češtiny. Tyto překlady musí být následně u poskytovatele licence společnosti Disney zkontrolovány. „Jak se přesně musíme držet scénáře, tak naopak nesmíme kopírovat choreografii, scénografii, kostýmy a líčení. Orchestr se však nesmí odchýlit ani o notu a jakákoliv změna musí být odsouhlasena,“ dodává ředitel divadla a výkonný producent Michal Mückstein. 

Jak letní zkoušení a úprava jeviště z důvodu náročnosti akrobatických scén dopadne, budeme moci vidět na podzim tohoto roku. Premiéra muzikálu Tarzan je naplánovaná na 3. října 2019 v Divadle Hybernia. Jak to na tiskové konferenci plné plyšových opiček vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací