Letní shakespearovské slavnosti 2019 přinesou i Othella ve světovém obsazení

Divadelní hody zahájí Zimní pohádka s Martinem Hofmannem a Veronikou Arichtevou.
 
 
Čtyři města (Praha, Brno, Ostrava a Bratislava), čtyři premiéry, třináct her a 157 představení, to jsou Letní shakespearovské slavnosti 2019. Letošní ročník začne pohádkou, přesněji řečeno Zimní pohádkou v režii Pavla Kheka. Diváky bezesporu zaujme i premiéra Othella v podání Prague Shakespeare Company.

První představení Letních shakespearovských slavností 2019 proběhne 25. června 2019 na Pražském hradě. Diváci budou moci zhlédnout drama o zrazené lásce a žárlivosti Zimní pohádka. Režie se chopil Pavel Khek. V roli Leontese se představí Martin Hofmann a Michal Isteník, jeho ženu Hermionu ztvární Petra Špalková a děti Kristián Špiner a Veronika Arichteva.

V premiérovém uvedení si budeme moci vychutnat i Othella, a to ve světovém obsazení a v podání Prague Shakespeare Company. Tragédii pronikající do nejhlubších zákoutí sexuality, smyslné touhy a žárlivosti na tiskové konferenci představil Scott Bellefeuille a britský herec Nari Blair-Mangat (Spectre, Vražda v Orient Expresu), jenž ztvárňuje hlavní postavu. Režie a role manipulativního Jaga se ujal Guy Roberts.

Letní shakespearovské slavnosti v Ostravě otevře 15. července komedie Zkrocení zlé ženy v režii Vojtěcha Štěpánka s Kristýnou Leichtovou. V Brně se začne hrát 17. července. Prvním představením brněnských slavností bude historicky nejúspěšnější představení Veselé paničky windsorské s nezapomenutelnými výkony Bolka Polívky, Simony Stašové a Evy Režnarové. Opomenuti nesmí zůstat ani naši slovenští sousedé. Zde se startuje 5. července v Bratislavě tragédií Romeo a Julie.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, na které jednotlivá představení zastupovali Martin Hofmann, Veronika Arichteva, Pavel Khek, Nari Blair-Mangat, Scott Bellefeuille, Kristýna Leichtová, Vojtěch Štěpánek a Pavla Vitázková vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací