Video z natáčení českého filmu Vysoká hra: Richard Krajčo a Martin Finger při policejním zásahu

Režisér Sametových vrahů natáčí thriller ze současnosti.
 
 
Již tři měsíce v Praze vzniká nový český film Vysoká hra. Nyní tvůrci odstartovali poslední měsíc filmování. Obyvatelé pražského Proseku se tak mohli stát svědky policejního zásahu, kdy herci Richard Krajčo a Martin Finger oblékli neprůstřelné vesty a vydali se v čele s partičkou ostrých hochů do akce.

I když sluníčko už dávno zašlo a nastal čas ulehnout do postele, pro filmový štáb tato večerka rozhodně neplatí. Pod rouškou noci totiž vznikaly akční záběry nového českého filmu. Poklidnou nocí pomalu projíždí vůz, který posledních pár metrů absolvuje se zhasnutými světly. Ticho najednou prořízne skřípění brzd a dusot těžkooděnců, kteří s výkřiky „policie“ vtrhnou do prostor thajských masáží. Vzápětí se na scéně objevují i Richard Krajčo a Martin Finger v neprůstřelných vestách, aby…, to se dozvíme na obrazovkách České televize pravděpodobně v průběhu příštího roku.

Thriller ze současnosti Vysoká hra nám přiblíží příběh policisty protikorupčního útvaru Tomáše Krásy (Richard Krajčo), na kterého čeká nemilé prozření. „Půjde o thriller, v němž si hlavní hrdina nemůže být jist ani loajalitou kolegů. Kromě reflexe kriminálního a policejního prostředí bych filmem rád přiblížil divákovi psychosociální změny, které představuje neomezená možnost vhledu do našeho soukromí prostřednictvím stále dokonalejších elektronických prostředků. Současné systémy sledování a odposlechu jsou velmi dokonalé, vejdou se do kufříku a lze je v zahraničí zakoupit za asi 20 až 70 milionů Kč. V České republice se pohybuje asi deset těchto přístrojů, jejichž vlastníky nejsou policisté,“ přibližuje dvoudílný televizní film Vysoká hra režisér Jiří Svoboda.

Jak to vypadalo na natáčení zmiňované scény, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací