Julianne Moore, Casey Affleck či Patricia Clarkson budou hosté 54. MFF Karlovy Vary

Filmová lavina se nezadržitelně valí do lázeňského města.
 
 
Ti největší filmoví fanoušci již bezesporu odškrtávají dny, kdy vypukne 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Stane se tak v pátek 28. června 2019. V rámci devíti festivalových dnů se můžeme těšit nejen na záplavu filmů, ale i hvězdné hosty, jako jsou Julianne Moore, Bart Freundlich, Patricia Clarkson, Casey Affleck, Billy Crudup a další.

54. MFF Karlovy Vary zahájí drama Po svatbě (After the Wedding), které osobně uvedou americký herec Billy Crudup, herečka Julianne Moore a režisér Bart Freundlich. Držitelka Oscara Julianne Moor navíc převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Před hotelem Thermal se poté odehraje již tradiční koncert. V podání orchestru zde zazní hity skupiny The Beatles. V rámci programu bude uveden i tematický film Yesterday.

Do Varů se vrátí držitel Ceny prezidenta MFF KV Casey Affleck, aby zde uvedl svůj film Světlo mého života. Casey snímek nejen napsal, režíroval, produkoval, ale zahrál si i hlavní mužskou roli. Kromě skvělých filmů se budeme moci těšit i na divadlo a koncerty. V rámci doprovodného programu bude na festivalu uvedeno speciálně upravené divadelní představení Amerikánka s Terezou Voříškovou a Eliškou Křenkovou v hlavních rolích, a to v pondělí 1. 7. a v úterý 2. 7. od 22.30 v tamním Městském divadle. Na druhý ročník se připravuje i multižánrový pop-up klub KAISER 54, který nabídne v historické budově Císařských lázní celkem sedm večerů nabitých koncerty.

Nejen úvod, ale i závěr nebude ochuzen o vzácné hosty. Americká herečka Patricia Clarkson převezme v rámci slavnostního zakončení 54. MFF Karlovy Vary Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Držitelka Zlatého Glóbu na festivalu uvede film Řidičský průkaz, který režírovala Isabel Coixet.

(Foto Julianne Moore Credit: Brian Bowen Smith)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací