Pohádka Nejlepší přítel: Zdeněk Piškula absolvoval natáčení v mokrých šatech

Vyhraje přátelství nad chamtivostí?
 
 
Pohádky patří nejen k Vánocům, ale i létu. Česká televize nám jeden páteční letní večer dokonce zpestří vánoční pohádkou, kterou jsme v televizi mohli poprvé vidět na Boží hod před dvěma roky. Hlavní role se chopil herec a nadaný tanečník (StarDance …když hvězdy tančí) Zdeněk Piškula, který bude bojovat nejen o místo ve světě, ale i přátelství s čertem Matějem (Marek Adamczyk) a o lásku ke komtese ze zámku (Kristína Svarinská).

Zdeněk Piškula začne svoje putování pohádkou jako chudý dřevorubec, který chodí po domovech a pracuje za polévku či kousek chleba. Mnohokrát je ale vyhnán a polit vodou. Piškula na tiskové konferenci prozradil, že tak čtvrtinu pohádky strávil díky tomu mokrý. Navíc, natáčení těchto scén probíhalo v květnu, který v daný rok nebyl extra slunečný, což se odrazilo i na zdraví herce. Po třech dnech v mokrém kostýmu dostal bohužel angínu. Piškula si dokonce v pohádce i zatančil. Nejprve předvede, jak to nemá vypadat a po zásahu čerta se ukáže jako skvělý tanečník.

Krásnou komtesu ze zámku Rézinku hraje slovenská herečka Kristína Svarinská, která byla z role nadšená, protože si do svých třiceti let stihla zahrát princeznu. V pohádce Kristína hovoří hlasem Mariky Šoposké, která její postavu nadabovala.

Na režisérské křeslo usedl Karel Janák, pro které ho je Nejlepší přítel jeho čtvrtou vánoční pohádkou. Na snímku spolupracoval se scénáristkou Lucií Konášovou, autorkou úspěšné pohádky Anděl Páně. Vedle mladých herců uvidíme Jiřího Lábuse, Jiřího Langmajera, Františka Němce, Ondřeje Sokola, Pavla Zedníčka, Miluši Bittnerovou a další.

(Foto: Česká televize)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací