Filmové události #26/19: Paul Rudd, Henry Cavill i Melissa McCarthy dostali nabídky na zajímavé nové role

A přes léto se toho zase bude v Praze spoustu natáčet.
 
 
Na úvod však z jiného soudku, v pátek byl zahájen letošní ročník Filmového festivalu v Karlových Varech. Chystá se sem i Spider-Man: Daleko od domova. Dále tu pak máme první trailer k Pražským orgiím. Nový klip nabídli i Hobbs a Shaw. S ukázkou přišel i remake Charlieho andílků. Jsou tu i první fotografie k nové Bondovce, která se možná bude natáčet i v Praze. A v létě se tu bude točit i snímek Masters of the Universe. Herec Paul Rudd se pak připojil k týmu Krotitelů duchů. Z Henryho Cavilla pak bude Sherlock Holmes. Melissa McCarthy má zase šanci stát se Uršulou v live action remaku Malé mořské víly.

#26/19

Škola už je u konce, prázdniny jsou a s nimi i plno filmových novinek. Hned na začátek tu máme Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, který byl slavnostně zahájen v pátek 28. června. Na akci se dostavily české hvězdy jako Jiřina Bohdalová, Aňa Geislerová, Marek Eben či samotný organizátor Jiří Bartoška a mnozí další. Ze zahraničí sem pak přijeli uvést svůj film Julianne Moore, Bart Freundlich a Billy Crudup. Moore také obdržela Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii a spolu s Bartoškou zahájila festival. Nechyběl ani koncert české filharmonie, která zahrála hudbu britské popové kapely Beatles za doprovodu zpěvu Evy Burešové. Celá akce pak potrvá do 6. července.

V rámci festivalu si pak organizátoři přichystali i překvapení pro fanoušky komiksů. V úterý 2. červan tu totiž bude mít svou slavnostní premiéru snímek Spider-Man: Daleko od domova.

Z domácího dění je tu pak ještě jedna událost. Snímek Pražské orgie se začátkem uplynulého týdne představil v prvním traileru. Ten sleduje spisovatele Nathana Zuckermana, který se vydává do Prahy v 70. letech, aby odvezl rukopis povídek, jejichž židovský autor byl zavražděn nacisty, jenže čekají ho tu překvapivé překážky. Do kin se pak Pražské orgie chystají již v říjnu letošního roku.

Nový trailer pak nabídl i nový film ze série Rychle a zběsile. Jde o spin-off zaměřující se na postavy Luka Hobbse (Dwayne Johnson) a Deckarda Shawa (Jason Statham). Dosavadní klipy pak slibují svěží letní podívanou plnou akce Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, která se na velká plátna přiřítí již začátkem srpna.

Poslední ukázka z uplynulého týdne se pak váže k remaku Charlieho andílků, která vznikla pod vedením Elizabeth Banks. Tři titulní tajné špiónky si tu zahrají Kristen Stewart, Naomi Scott a Ella Banks. V dalších rolích se pak představí Patrick Stewart, Noah Centineo, Sam Claflin či Djimon Hounsou a mnozí další. Premiéru má pak snímek chystanou letos v listopadu.

Pozadu nezůstal ani jejich britský kolega agent 007. Tvůrci totiž nabídli první záběry z natáčení pětadvacáté bondovky. V té se představí Daniel Craig jako titulní protagonista, pro nějž to má být poslední film s touto postavou a momentálně se spekuluje, kdo ho nahradí. Jeho záporáka si pak zahraje Oscarem ověnčený Rami Malek. Dále se tu pak objeví Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris, Léa Seydoux či Billy Magnussen a další. Objevily se i ohlasy, že by se Bond 25 měl natáčet i v Praze, kde se točilo i Casino Royale.

Potvrzené však bylo, že se v našem hlavním městě bude přes léto natáčet live action verze animáku Vládci vesmíru pojmenovaná He-Man and the Masters of the Universe. Titulního He-Mana si zahraje mladičký Noah Centineo, který by se měl též objevit v Praze. Více detailů zatím není známo.

Komik a představitel filmového Ant-Mana, Paul Rudd se stal nejnovějším příspěvkem do hereckého ansámblu v chystaném novém snímku o Krotitelích duchů. Mimo něj se tu představí Bill Murray, Sigourney Weaver, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Finn Wolfhard či Mckenna Grace. Uvedení do kin mu projekt stanoven na léto příštího roků, o čem však bude, zůstává zatím skryto.

V druhé řadě je tu pak Henry Cavill, který se spolu s Millie Bobby Brown objeví v novém Sherlockovském filmu. Cavill se má zhostit role slavného britského detektiva Sherlocka Holmese a Brown si zahraje jeho sestru Enolu Holmes, podle které je též pojmenovaný celý snímek.

Do třetice všeho dobrého má pak Melissa McCarthy šanci stát se Uršulou v live action verzi kreslené pohádky Malá mořská víla. Na jejím vzniku se podílí například i Lin-Manuel Miranda či Alan Menken. Nic však zatím není jisté, oznámeno nebylo ani to, kdo si zahraje titulní disneyovskou princeznu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací