Rozhovor: Režisér Lun Sevnik uvedl svůj film Hra na 54. MFF Karlovy Vary v sekci První podání

Dva šestnáctiletí kluci, jeden byt, jedna zbraň a připojení na internet.
 
 
Ani na 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary nesměla chybět sekce První podání, jejímž prostřednictvím předvádí svůj talent a nápady deset mladých režisérů. Českou republiku zastupuje režisér Lun Sevnik pocházející ze Slovinska, který po studiích na Univerzitě v Ljubljani přesídlil do Prahy, kde aktuálně studuje na pražské FAMU.

Jeho nejnovější studentský snímek Hra (Playing) nás seznámí s dvěma mladíky, kteří se rozhodnou spáchat sebevraždu v přímém přenosu na internetu. Koupí si zbraň, odeberou se do apartmánu Hugových rodičů a oznámí svůj plán svým on-line „fanouškům“. Jak jejich chování ovlivní blížící se poslední minuty jejich života, zachycuje 22 minut dlouhý kraťas.

Režisér Lun Sevnik nám v krátkém rozhovoru film nejen přiblížil a prozradil, jak se mu s představiteli hlavních rolí pracovalo (Rudolf Tříska, Miloslav Pecháček), ale podělil se i o plány do budoucna, či co mu jeho pobyt na MFF Karlovy Vary přinesl.

Krátké video naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací