Rozhovor: Juraj Jakubisko natočil pohádku Perinbaba 2, která bude plná nostalgie i počítačových triků

Vrátí se i Perinbaba s tváří italské herečky Giulietty Masina.
 
 
Legendární slovenská pohádka Perinbaba režiséra Juraje Jakubiska, která se pyšní i nominací na Zlatého lva za nejlepší film, se dočkala pokračování. Natáčení je sice u konce, nyní ale na tvůrce čekají náročné postprodukční práce. Juraj Jakubisko totiž chce divákům nabídnout nejen krásu původní pohádky, ale využít i moderních technologií a zaujmout tak mladou generaci.

I když je premiéra pohádky Perinbaba 2 naplánovaná na únor 2020, tedy na pětatřicetileté výročí od premiéry prvního filmu, odtajnil Juraj Jakubisko na karlovarském festivalu několik minut záběrů ze střižny. Využili jsme této příležitosti a zeptali jsme se držitele Slnka v sieti za celoživotní přínos slovenské kinematografii a za film Bathory nejen na to, co ho inspirovalo se k pohádce vrátit, ale i na to, jak se moderní technologie na vyznění pohádky projeví.

Velkou zajímavostí Perinbaby 2 je to, že se na plátna vrátí italská herečka Giulietta Masina, která si Perinbabu v osmdesátých letech zahrála. Tvůrci se rozhodli ji pomocí počítačových triků vzkřísit. Sledovat tentokrát budeme příběh Lukáše, syna Jakuba z jedničky, kterého hraje mladý slovenský herec a youtuber Lukáš Frlajs. V dalších rolích se představí Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová nebo Sabina Skalická. Hudbu skládají Ondřej Soukup a Jan Jirásek, kteří nahradili zesnulého Petra Hapku.

Co vše nám Juraj Jakubisko prozradil se dozvíte ve video-rozhovoru na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací