Podzim na ČT :D strávíme ve společnosti Alberta Černého, Honzy Ondera, Petry Špalkové či seriálu Kriminálka 5.C

Tanec, hudbu, lekce z občanské výchovy, pátrání a mnoho dalšího přinese začátek školního roku.
 
 
Televizní stanice České televize ČT :D slaví šesté narozeniny. Na speciální tiskové konferenci se sfoukly nejen svíčky na pestrobarevném dortu, ale představily se i pořady, které všem klukům a holčičkám zpestří podzim a začátek školního roku.

Vysílat se začne hraný detektivní seriál Kriminálka 5. C režiséra Juraje Nvoty, který se natáčel především ve filmových ateliérech ve Zlíně, ale částečně i na Slovensku. Parta dětských detektivů v něm bude pátrat po pašerácích kriticky ohrožených a zákonem chráněných zvířat. Producentka Barbara Johnson prozradila, že v prvním díle se v centru dění ocitne papoušek ara hyacintový.

Velké překvapení si pro všechny pamětníky a děti připravila Kouzelná školka, která letos slaví dvacet let svého vysílání. K loutkám Filípka a Fanynky přibude mladší sourozenec Filípek, kterému hlas propůjčí herec pražského Divadla v Dlouhé Pavel Tesař.

Velkým podzimním tématem se stane hudba. Dobrodružství s orchestrem provede nejmenší diváky světem klasické hudby. O hudební lekce se postará Ondřej Brousek. Albert Černý z Lake Malawi se pokusí přiblížit klukům a holkám různé aspekty hudební tvorby v cyklu Pětka z garáže , a to za pomoci vzácných hostů a jeho kamarádů, jako jsou Xindl X, Yemi A.D., Debbi nebo Leoš Mareš. Bez hudby se neobejde ani pořad Na plese s Honzou Onderem, který navazuje na Taneční hrátky s Honzou Onderem a doplní aktivity České televize k výroční řadě StarDance.

Tím ale vzdělávání nekončí. Komediální seriál Občanka s Petrou Špalkovou se zabývá tématy z osnov občanské výchovy. Opomenuty nezůstaly ani cizí jazyky. Nová německá slovíčka si osvojíme díky cyklu Němčina s Mitzi a Maus. „Kurz má celkem dvacet šest dílů a na jeho konci by děti měly porozumět jednoduchým frázím, které se týkají jejich bezprostředního života,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací