Filmové události #30/19: Budoucnost Marvelu, DC a jiných filmů a seriálů byla odhalena

Comic-Conový speciál.
 
 
Marvel oznámil hned několik velkých novinek. Pozadu nezůstalo ani konkurenční studio DC. Předvedl se tu i nový Terminátor. S trailerem pak potěšil i Westworld. Seriál Živí mrtví také přispěl do diskuze. Star Trek zase potěšil své fanoušky četnými seriály. A Lovci duchů se dojemně rozloučili s fanoušky.

#30/19

Minulý víkend proběhla největší a nejpopulárnější fanouškovská konvence, tedy San Diego Comic-Con (zkráceně SDCC).  Letošní dvaapadesátý ročník přinesl mnoho žhavých novinek ze světa popkultury ve filmu i televizi. Událost navštívily i mnohé celebrity, které zde reprezentovaly své projekty. Fanoušci se tu tak mohli setkat s herci ze seriálů a snímků jako jsou Hra o trůny, Stranger Things, Avengers, Flash, Terminátor, To, Westworld a mnohé další.

Největší ohlasy však vyvolalo vystoupení studia Marvel, jehož producenti představili své plány do budoucnosti. V první řadě tu oznámili svou vizi čtvrté fáze MCU (Marvel Cinematic Universe). Fanoušci se tak mohou těšit na filmy Black Widow (1.5. 2020), The Eternals (6.11. 2020), Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (12.2. 2021), Doctor Strange in the Multiverse of Madness (7.5. 2021) a Thor: Love and Thunder (5.11. 2021). Na chystané streamovací stanici Disney+ pak budou v následujících letech k vidění seriály Falcon and the Winter Soldier (podzim 2020), WandaVision (začátek 2021), Loki (jaro 2021), What If…? (léto 2021) a Hawkeye (podzim 2021). Marvel pak také oznámil, že chystá zapojení X-Menů a Fantastické čtyřky do svého filmového světa.

Dále se pak tvůrci podělili i konkrétní detaily ohledně některých svých chystaných marvelovských projektů. V Black Widow se vedle Scarlett Johansson v titulní roli objeví také David Harbour nebo Rachel Weisz, hlavní záporák tu pak bude komiksový Taskmaster. Ve Falconovi a Winter Soldierovi se pak dočkáme návratu Daniela Brühla jako Barona Zema. Eternals zase přišli reprezentovat Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani a Salma Hayek. Čínského hrdinu Shan-Gi si pak zahraje herec Simu Liu.

Novinkou bylo druhé pokračování Doctora Strange, ve kterém se objeví i Elizabeth Olsen jako Scarlet Witch. Snad nejzajímavějším projektem je pak první MCU animák nazvaný What If…?, tedy Co kdyby…?, který představí různé alternativní možnosti již dobře známých příběhů, kde si zopakuje své role dvacet pět herců z MCU. A v neposlední řadě pak vyvolal velké ohlasy i čtvrtý Thor, který představí Natalie Portman jako ženskou verzi Thora, známou též z komiksů. Na závěr pak Marvel šokoval oznámením o chystaném snímku Blade, kde si titulního protagonistu zahraje Mahershala Ali.

Odpovědí na Marvel pak bylo konkurenční studio DC. To přišlo též s řadou novinek, zvláště pak po seriálové stránce, jelikož filmové DC tento ročník Comic-Conu přeskočilo. Bezesporu největší diskuze vyvolalo ohlášení, že si herec Brandon Routh zopakuje roli Supermana v chystaném televizním crossoveru. Většina seriálů DC (jako je Supergirl, Flash, Arrow, Batwoman či nově Pennyworth apod.), které běží na stanici CW, pak nabídla i trailery na své nadcházející řady.

Vedle komiksových hrdinů se tu však předvedl i jeden robotí, tedy Terminátor. Arnold Schwarzenegger přišel na SDCC představit svůj chystaný snímek Terminátor: Temný osud, který má chystanou premiéru v období Halloweenu. Spolu s tvůrci pak nabídli i krátkou ukázku, která odhalila, že se ve filmu vrací herec Edward Furlong jako John Connor.

Dalším projektem s robotickou tématikou, který se pochlubil novinkami, byl seriál stanice HBO, Westworld. Tvůrci přivedli na Comic-Con herce a představili i krátkou ukázku k chystané třetí řadě

S trailerem ke své desáté řadě přispěl i seriál Živí mrtví. Ta poběží od 6. října, nebude v ní však už k vidění postava herečky Danai Gurira, která z pořadu odešla. Mimo jiné pak tvůrci oznámili, že chystají i nový spin-off.

Další na řadě je pak dekády populární sci-fi Star Trek. To nejenže nabídlo první fotografie k nové řadě Star Trek: Discovery, které představily, jak to bude vypadat ve dvaatřicátém století, ale pochlubilo se i dalšími chystanými projekty.  Ku příkladu producenti vypustili první trailer ke startrekovskému seriálu s podnázvem Picard (s Patrickem Stewartem, či oznámili chystaný pořad Lower Deck, který se má odehrávat v éře New Generation.

Jeden z nejemotivnějších panelů pak měl seriál Lovci duchů, který se loučil se svými fanoušky, neboť na podzim poběží jeho poslední a patnáctá řada. Jeden šťastný fanoušek pak obdržel repliku ikonického auta tohoto pořadu, kterou je Chevrolet Impala z roku 1967.

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací