Filmové události #31/19: Vykoupení z věznice Shawshank slaví pětadvacáté výročí

Co dalšího nám přinesl uplynulý týden?
 
 
Vykoupení z věznice Shawshank bude k narozeninám zpátky v kinech. Na Netflix se zase vrátí seriál You. Pořad ve jménu vlasti zase nevypustí finální řadu dříve než v roce 2020. A i Taková moderní rodinka se blíží ke svému konci. Je tu i trailer ke snímku 1917. V ukázce se předvedl i The Irishman. V neposlední řadě tu máme i video k hororu The Lighthouse.

#31/19

Za měsíc a necelé tři týdny oslaví drama na motivy románu Stephena Kinga, Vykoupení z věznice Shawshank, své dvacáté páté výročí od uvedení do kin. Oficiální světovou premiéru měl snímek 22. září 1994. Tvůrci tak v uplynulém týdnu oznámili, že k oslavě čtvrtstoletí tohoto filmu, vypustí Vykoupení z věznice Shawshank opět do kin. Po omezenou dobu tak budou mít fanoušci opět možnost spatřit toto dílo na velkých plátnech.

(Foto: Vykoupení z věznice Shawshank)

Přesuňme se teď však na o něco menší obrazovky. Populární streamovací kanál Netflix oznámil, že chystá druhou řadu oblíbeného seriálu You. Ten se zaměřuje na manažera knihkupectví, který využívá své vědomosti a prostředky k pronásledování ženy jeho snů, na kterou chce zapůsobit. Druhá sezóna by měla odstartovat někdy později tohoto roku.

Naopak pořad Ve jménu vlasti si na svou další řadu ještě chvíli počká. Tvůrci totiž v minulém týdnu uvedli, že premiéra osmé a poslední sezóny byla posunuta až na příští rok, konkrétně na 9. únor 2020. Což také znamená, že Ve jménu vlasti se na obrazovky vrátí po dvou letech. Odůvodnění tohoto odložení je podle tvůrců ambiciózní a precizní produkce, která chce zkrátka čas.

A finální sezóna se chystá i pro komediální seriál Taková moderní rodinka. Tvůrci i herci na svých sociálních sítích v uplynulých dnech oznámili, že začalo pročítání a natáčení jejich jedenácté a poslední řady. Ta má pak oficiálně odstartovat 25. září.

A teď se dostáváme k trailerům, které jako každý týden, nesmí chybět. Svou první ukázku si pro nás přichystalo britské válečné drama 1917. To vzniklo pod taktovkou režiséra Sama Mendese a zaměřuje se na dvojici mladých britských vojáků, kteří musí splnit nemožný úkol: doručit zprávu do hlubokého nepřátelského teritoria, která zastaví jejich muže a bratra jednoho z nich, aby nešli přímo do smrtelné pasti. Snímek nabízí i hvězdné obsazení, které čítá jména jako Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott či Colin Firth. Do kin se u nás toto drama chystá začátkem ledna příštího roku.

Po Britech je tu Ir. Další snímek, který se předvedl s trailerem nese název The Irishman. Toto dílo režiséra Martina Scorseseho je inspirováno skutečnými událostmi. Děj se točí kolem nájemného vraha Franka Sheerana, který vzpomíná na svou možnou účast ve vraždě Jimmyho Hoffa. V hlavních rolích se tu objevují Anna Paquin, Robert De Niro, Al Pacino nebo Harvey Keitel a další. Kdy půjde film oficiálně do kin, zatím nebylo oznámeno.

A na závěr tu máme ukázku k hororu The Lighthouse. Ten sleduje osudy dvou dozorců na majáku (Willem Dafoe a Robert Pattinson) na vzdáleném a tajemném ostrově v Nové Anglii na konci devatenáctého století. Premiéru má pak chystanou v polovině října.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací