Rok po první klapce je dotočen český film Cesta domů Tomáše Vorla

Cesta domů uzavírá trilogii Cesta z města a Cesta do lesa.
 
 
Srpen 2018, 2019 a 2020 – tyto tři data jsou velmi významná pro nejnovější film Tomáše Vorla Cesta domů. První klapka závěrečného dílu trilogie „Cest …“ padla začátkem srpna 2018. Poté se tvůrci vrhli na náročné natáčení, během kterého se bylo nutné poprat se všemi ročními obdobími, a to podzimem, zimou, jarem a v neposlední řadě létem. Poslední klapka totiž padla letos v srpnu, tedy před několika málo dny. A srpen do třetice všeho dobrého i zlého, premiéra snímku v českých kinech je naplánovaná na osmý měsíc příštího roku.

Natáčení bylo náročné nejen jeho délkou, ale i posloupností záběrů. „Potřebovali jsme natočit život i přírodu ve všech ročních obdobích. Proto jsme měli natáčecí bloky v létě, na podzim, v zimě, na jaře a zase v létě. A nemohli jsme přeskakovat, museli jsme točit chronologicky, protože dvouletá Ema Šteflová, která hrála hlavní dětskou roli, nám vyrůstala před očima…“, prozradil režisér Tomáš Vorel.

Cesta domů uzavře příběh tří rodin, se kterými jsme se seznámili v předešlých snímcích. Ve svých rolích se tak vrátili Bolek Polívka, Eva Holubová, Tomáš Hanák, Barbora Nimcová, Tomáš Vorel jr. či Milan Šteindler. Ženu Ludvy (Tomáš Vorel jr.) si tentokrát zahrála Lucie Šteflová.

Než doputuje rodinná komedie do kin, čekají tvůrce náročné postprodukční práce, a to včetně 3D počítačových animací. „Snažili jsme se natáčet vše autenticky, čekali jsme až uzraje pšenice, až vykvete řepka, až napadne sníh. Podařilo se nám natočit srnce v pšenici, jelena v říji, kachny nad rybníkem. Ale něco se zachytit nedá. Třeba letící ledňáček nad řekou, nebo blesk, jak rozštípne strom…To se musí dotvořit na počítačích 3D animací,“ dodává režisér Vorel. 

(Foto: Bontonfilm)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací