Filmové události #34/19: Spider-Man odchází z MCU

Tvůrci potvrdili čtvrté pokračování Matrixu s Keanu Reevesem. Star Wars zase oficiálně chystá seriál o Obi-Wan Kenobim s Ewanem McGregorem. Máme tu i pár trailerů, jako třeba ten k novému Rambovi. Je tu i ukázka k thrilleru Underwater. A s klipem přišlo i krimi drama Temná tvář Brooklynu, kde se ukázali Edward Norton a Bruce Willis. Z domova tu pak máme nový seriál České televize Sever. V poslední řadě se pak Jiří Hána přidá ke Specialistům.

#34/19

Obrovskou novinkou, která uplynulý týden zasáhla internet, je zpráva o odchodu Spider-Mana od Disney studia. Věc se má totiž tak, že tento superhrdina v pavoučím převleku, byl odedávna vlastněn studiem Sony. Před pár lety, však Disney a Sony uzavřeli dohodu, díky které mělo i Disney částečná práva na Spider-Mana, což znamenalo, že se konečně mohl objevit v MCU. Poté, co však letošní Daleko od domova zaznamenalo velký úspěch, Disney se rozhodlo, že chce mít větší zisk a z původních pěti procent, začalo smlouvat na padesáti procentní podíl. Sony si to však nenechalo líbit, a tak vznikl problém. Dohody mezi filmovými studii sice přetrvávají, ale nevypadá to nadějně. Pokud se Disney se Sonym nedomluví, tak to bude v důsledku znamenat, že se jejich původní smlouva ruší a pavoučí muž bude muset odejít z MCU, a tedy od Avengers a spol.

Na druhou stranu byli fanoušci příjemně překvapeně, když bylo oznámeno, že se chystá čtvrté pokračování populární sci-fi Matrix. Režie se zde ujme Lana Wachowski, která je spolu se svou sestrou podepsaná i pod zbylými filmy z této série. Coby Neo a Trinity se pak vrátí Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss. Zajímavostí pak může být, že tato zpráva přichází přesně dvacet let po premiéře prvního Matrixu.

Další velká franšíza, Star Wars, také přišla s novinkou. Producenti konečně potvrdili, že se oficiálně připravuje seriál o Obi-Wan Kenobim. Ten poběží na výše zmíněném Disney+ a do role titulního protagonisty se po téměř dvaceti letech vrátí Ewan McGregor.

Samozřejmě, jak už to tak bývá, nebyl by to týden bez trailerů. Ten první se vztahuje k novému Rambovi, který nese podtitul Poslední krev. Vrací se zde Sylvester Stallone jako hlavní hrdina. Do kin pak Rambo vtrhne již 19. září.

Druhý klip nám nabídl thriller Underwater. V krátké ukázce se objevuje nejen do krátká ostříhaná Kristen Stewart, ale třeba i Vincent Cassel či T. J. Miller a další. Snímek se pak zaměřuje na posádku podmořských výzkumníků, kteří se musí dostat do bezpečí, když zemětřesení zničí jejích podzemní laboratoř. Underwater pak bude v kinech k vidění začátkem příštího roku.

A poslední, kdo přišel s ukázkou, je krimi drama Temná tvář Brooklynu. Tento projekt Edwarda Nortona, který se zde ujal jak režie a scénáře, tak i hlavní role, je inspirován novelou Jonathana Lethema. Ta vypráví o detektivovi trpícím Tourretovým syndromem, jehož učitel je zabit, a tak se vydává najít vraha. Vedle Nortona se zde pak objeví Bruce Willis, Bobby Cannavale, Leslie Mann, Willem Dafoe či Alec Baldwin. Premiéru má pak tento snímek chystanou na letošní prosinec.

Závěrem tu pak máme něco z domova. Česká televize si přichystala nový seriál Sever. Tato kriminálka se zaměřuje na detektiva Ondřeje, který chce odhalit temnou pravdu stůj co stůj, i když ho to může hodně stát. Hlavních rolí se tu pak ujali Jiří Mádl nebo Eliška Křenková. Příběh je navíc inspirovaný skutečnými událostmi, které se udály na severu Čech začátkem dvacátého prvního století. První díl bude k vidění již v pondělí 2. září od 20:00 na prvním kanálu ČT.

Konkurenční televize Nova zase chystá novou řadu krimi pořadu Specialisté. V uplynulých dnech pak bylo oznámeno, že do jejich týmu přibude kapitán Martin Kovář v podání Jiřího Hány. Ten do pražské kriminálky přichází z mravnostního oddělení. Premiérové díly Specialistů poběží od 26. srpna každé pondělí ve 20:20 na TV Nova.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací