Komedie Případ mrtvého nebožtíka, která si otevřeně utahuje z kriminálek, je dotočena

Podívejte se na natáčení s Davidem Novotným, Hanou Vagnerovou a Evou Holubovou.
 
 
Režisér a producent Miloslav Šmídmajer (Probudím se včera) dotočil komedii Případ mrtvého nebožtíka, kterou sami tvůrci označují jako „podezřelou parodii“. I když je hlavní zápletkou vyšetřování vraždy, nejedná se kriminálku, ale o krimi parodii, která se zaměřuje především na klišé, jež tento žánr nabízí.

Film, který vznikl na základě scénáře Lumíra Holčáka, aktuálně hlásí dotočeno. Závěrečná klapka padla v Litoměřicích, kde se natáčely poslední scény filmu s Davidem Novotným, Hanou Vagnerovou, Lukášem Příkazkým nebo Martinem Myšičkou a Evou Holubovou. „Využíváme klišé kriminálních žánrů, což herce bavilo tak, že nabízeli další situace a líbilo se jim jít občas přes čáru. Teď jen doufám, že se nám hodně z toho, co se podařilo vytvořit na place, povede přenést i na plátno,“ svěřil se režisér Miloslav Šmídmajer.

Ústřední čtveřici vyšetřovatelů ztvárnili Hana Vagnerová, Martin Pechlát, Lukáš Příkazký a David Novotný jako jejich nadřízený major Prubner. Dalších rolí se chopili Miroslav Táborský, Tereza Srbová, Eva Holubová, Anna Polívková, Milan Šteindler, Filip Kaňkovský, Lenka Krobotová či Klára Melíšková.

Uvedení krimi parodie Případ mrtvého nebožtíka v českých kinech je naplánováno na leden 2020.

(Foto: Bio Illusion/Zuzana Panská)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací