Babovřesky, komedie Zdeňka Trošky v duchu Slunce, seno …, ve které nechybí představitel Šimona Pláničky

Filmová vesnice Babovřesky se skládá ze čtyř různých jihočeských vísek.
 
 
Režisér a scénárista Zdeněk Troška pochází z jižních Čech Není proto divu, že v tomto prostředí nejen rád pobývá, ale i natáčí. Odehrávala se tu i jeho legendární trilogie Slunce, seno …, která již zlidověla. K podobné tematice se Zdeněk Troška po letech vrátil a natočil Babovřesky. Komedie se nejen odehrává v malé jihočeské vísce, ale vrátil se i známý herec.

Pamatujete si na mladého studenta zemědělské školy Šimona Pláničku, který nasadil kravám sluchátka a přiměl je tak dojit nejvíce v celém okrese? Herec Pavel Kikinčuk se od premiéry filmu Slunce, seno, jahody nezastavil a nyní má na svém kontě nespočet rolí, filmů a seriálů. Ve snímku Babovřesky se Kikinčuk chopil role starosty. Tím ale účast rodiny Kikinčuků nekončí. Jednu z místních babek si zahrála jeho žena Jindřiška Kikinčuková.

Filmovou manželku Pavla Kikinčuka ztvárnila Veronika Žilková, která svoji postavu popisuje jako Ivanku Trump vesnice Babovřesky s hřívou blonďatých vlasů a samotné natáčení si velmi pochvalovala. Dokonce ho připodobnila k prapodivným prázdninám, kde jsou všichni milí, zdvořilí a usměvaví. Do role Romky obsadil Zdeněk Troška Lucii Bílou, která byla z nabídky tak nadšená, že dokonce odmítla svůj honorář. S divácky oblíbeným režisérem ovšem nespolupracovala poprvé. V jeho pohádce Princezna ze mlejna si zahrála čarodějnici.

Dalších rolí se chopili Lukáš Langmajer, Lucie Vondráčková, Jan Dolanský, Jana Synková, Jana Altmannová, Miroslav Noga, Jitka Sedláčková, Jiří Pecha, Jan Kuželka, Lubomír Kostelka, Norbert Lichý, Jindřiška Kikinčuková, Radek Zima, Martin Matejka, Tomáš Kraus, Jaroslav Čermák, Žofie Dařbujánová, Pavla Bečková, Anna Vejvodová a další. Na konci filmu se v jedné scéně objeví i tři čeští hokejisté Jakub Kovář, Jakub Voráček a Ondřej Pavelec, kteří se přijeli na natáčení jen podívat.

Na rozdíl od předchozí trilogie, jež se odehrávala ve vesnici Hoštice, která se stala oblíbenou turistickou destinací a na výlety sem jezdí celé výpravy a autobusy, jsou Babovřesky smyšlenou vískou a natáčení probíhalo ve čtyřech různých vesnicích.

(Foto: Falcon)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací