Filmový festival 3Kino 2019 uvede filmové novinky tvůrců, jako jsou Agnieszka Holland, Krysztof Zanussi nebo Václav Marhoul

Bezmála šedesát filmových projekcí propojí téma „Ostrovy svobody“.
 
 
Šest podzimních dnů (od 10. do 15. října) budeme moci opět strávit ve společnosti filmu, protože do pražských kin Lucerna, Světozor, Atlas a Evald zamíří festival středoevropského filmu 3Kino. Festival otevře snímek Černý Mercedes režiséra Janusze Majewského. Program nabídne filmové novinky osobností, jako jsou Agnieszka Holland, Krysztof Zanussi nebo Václav Marhoul. Poprvé bude udělena i cena odborné poroty.

„Ostrovy svobody“, tak zní ústřední téma letošního 3kina, které propojuje na šedesát filmových projekcí. V rámci festivalu si tak připomeneme třicáté výročí konání Festivalu nezávislé československé kultury v polské Vratislavi i demokratických změn regionu.

Do Prahy zamíří celá řada vzácných hostů, a to například polský režisér Krysztof Zanussi, kterého ovlivnila i československá filmová vlna reprezentovaná Milošem Formanem a Věrou Chytilovou či absolventka japanistiky a pražské FAMU, režisérka Kinga Dębska. Zhlédnout budeme moci i novinky od Agnieszky Holland nebo Václava Marhoula.

Šestý ročník festivalu středoevropského filmu 3Kino přinese i velkou premiéru, a to udělení ceny v kategorii hraný film. Předání ceny odbornou porotou proběhne na slavnostním galavečeru 14. října v kině Lucerna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací