Září prožijeme ve společnosti (nejen) starých známých

Disney Pixar, Popelka, Trojská válka, Dobyvatelská sága, atlasy, luštěniny a mnoho dalšího.

 
 
Letošní září je nejen plné novinek, ale i starých známých, a to nejen z dětství a historie, ale i pokračování oblíbených sérií. S Albatros Media a.s. se zkrátka nudit nebudeme. A začneme s návraty. Těšit se můžeme na třetí díl Dobyvatelské ságy s názvem Žár, druhý díl dystopické trilogie z dekadentní Anglie ovládané Mocnými pojmenovaný Temné nadání – Padlé město a Jeden temný trůn, kde začíná souboj na život a na smrt. Připomeneme si i pohádku o Popelce, a to prostřednictvím prvního dílu fantasy série Nevlastní sestra. Tentokrát se v centru dění ocitne Isabella, Popelčina zlá sestra. Pohádkoví a kreslení kamarádi s námi stráví celý rok, protože kluci a holky budou moci usínat s knížkou Disney Pixar – Nových 365 pohádek do postýlky. Vychází i další díl detektivky pro děti z pera Enid Blytonová, se kterou už prožilo dětství nejedno dítě. Již osmnácté dobrodružství nese název Správná pětka na Finnistonské farmě. Na minulost bychom nikdy neměli zapomenout. Encyklopedie 10 odvážných expedic nás seznámí s objeviteli, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem. O čem je Trojská válka, ví snad každý, ale jak by vypadala z pohledu žen? To se dozvíme v románu A dívky mlčely. Chtěli jste někdy navštívit místa, která znáte ze svých oblíbených knih? Nyní máte možnost, a to díky publikaci Atlas literárních míst. Velký návrat i velké pokračování, oboje nabízí Poutník, čarodějnice a červ, dlouho očekávaná novinka od legendárního Christophera Paoliniho. Chybět nesmí ani komiks. Tentokrát se zaradují všichni milovníci anime a mangy, protože vychází To bylo tvé jméno. 1. Špetku vzdělávání přinese obrazová encyklopedie Kosti, jež mapuje kostry celé zvířecí říše. A abychom neměli při čtení hlad, musíme si uvařit chutný oběd. S tímto úkolem nám pomůže moderní kuchařka Luštěniny ze Svatojánu.
 

A dívky mlčely

Autor: Pat Barkerová

Anotace:

„Trójská válka očima žen“

Jak by byl Homérův slavný hrdinský epos líčený z pohledu žen? Přesně tak jej vypráví Bríseovna, urozená dívka královské krve, nyní otrokyně a Achilleova konkubína. Inteligentní, vzdělaná a sebevědomá dcera krále Brísea podává svůj příběh poutavě a s vtipem. Na novou životní situaci se dívá téměř současnýma očima: přes hrůzy tehdejší skutečnosti, výjevy z bojiště i táborového života se pocity a pohnutky chování jednotlivých aktérů v ničem neliší od chování současníků.

Cena: 299 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 296

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 02. 09. 2019

Jeden temný trůn

Autor: Kendare Blake

Anotace:

„Souboj na život a na smrt začíná! Strhující pokračování románu Tři temné koruny.“

Bitva o korunu začala. Tři sestry budou čelit té nejsmrtelnější překážce – jedna druhé! Kdysi nejslabší Katharina je teď mocnější než kdy dřív. Arsinoe odhalila tajemství svého daru a získala tak velkou výhodu. Dokáže jej však použít tak, aby si toho nikdo nevšiml? Mirabella, všemi považovaná za jistou vítězku a budoucí královnu, musí čelit zákeřným útokům, které se neustále stupňují. Dokáže ubránit sebe a své nebližší?

Cena: 399 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 472

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 05. 09. 2019

To bylo tvé jméno. 1

Autor: Makoto Šinkai

Anotace:

„Příběh dvou lidí, jejichž osudy jsou nerozlučně svázány. Slavný příběh pro milovníky anime a mangy.“

Co se stane, když nutí venkovská rodina dceru (Na střední! Ta ostuda!) dodržovat hloupé tradice spojené s něčím tak starobylým jako folkor a obřady? Vykřičí nespokojenost do světa… a dojde k tomu, co si přála: vymění si tělo s někým jiným. Jak se vyrovná s rolí bezstarostného velkoměstského kluka? A on s nečekanými povinnostmi? V příběhu plném setkávání a míjení není nic jednoduché. Dokážou překonat osud, čas i vesmír a najít jeden druhého?

Cena: 229 Kč

Žánr: komiks

Počet stran: 180

Rozměry: 128×182 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 09. 09. 2019

Temné nadání – Padlé město

Autor: Vic Jamesová

Anotace:

„Za svobodu a vědění se platí cena nejvyšší. Kdo ale bude platit účty? Druhý díl dystopické trilogie z dekadentní Anglie ovládané Mocnými.“

Plán Hadleyových zůstat během nucených prací spolu utržil značné trhliny. Luke je ve vězení za vraždu, kterou nespáchal. Abi utekla, aby ho osvobodila a prokázala jeho nevinu dřív, než ho magie zničí. Silyen Jardin se snaží ovládnout prastaré magické schopnosti, zatímco jeho rodina intrikuje a pokouší se zvládnout rostoucí nepokoje. Ulice Londýna začíná barvit krev, nastávají temné časy. Svoboda a vědění mají velkou cenu. Kdo ale bude splácet účty?

Cena: 369 Kč

Žánr: fantasy, dystopie

Počet stran: 380

Rozměry: 145×210 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 12. 09. 2019

Poutník, čarodějnice a červ

Autor: Christopher Paolini

Anotace:

„Dlouho očekávaná novinka od legendárního Christophera Paoliniho! Nové příběhy ze světa série Odkaz Dračích jezdců.“

Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou pevnosti, dohadováním s dodavateli, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy. Vytržení z každodenní rutiny však nabídne vidění Eldunarí, nečekaná návštěva a také vzrušující urgalská pověst, jež mnohé změní.

Cena: 349 Kč

Žánr: fantasy pro děti

Počet stran: 224

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 12. 09. 2019

Luštěniny ze Svatojánu

Autor: Eva Francová

Anotace:

„Zdravé recepty z luštěnin od populární kuchařky ze Svatojánu“

Luštěniny bývají v současném českém jídelníčku opomíjené. Jsou však zdrojem hodnotných bílkovin, a to nejen pro vegetariány a vegany. Jak luštěniny nápaditě, a hlavně chutně připravit? Inspirujte se kuchařkami ze Svatojánu!

Cena: 349 Kč

Žánr: moderní kuchařky

Počet stran: 224

Rozměry: 170×240 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 12. 09. 2019

Žár

Autor: Kiersten Whiteová

Anotace:

„Třetí díl Dobyvatelské ságy!“

Po obléhání Konstantinopole je Radu povolán k sultánu Mehmedovi. Ten je mocnější a silnější než kdykoli dřív, ale také nesmírně osamělý. Znamená to, že je konečně přístupnější? A stojí o to ještě vůbec Radu? Lada sní o tom, že vytvoří spravedlivější Valašsko, ale aby se jí to podařilo, musí ho i osvobodit z osmanského vazalství. A tak Mehmedovi i svému bratrovi pošle vzkaz, který se nedá ignorovat. Dva muži jejího života nemají na výběr. A pouze zničením všech, které milují, mohou vytvořit lepší svět!

Cena: 349 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, fantasy pro děti, dobrodružství, fantasy

Počet stran: 344

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 16. 09. 2019

Nevlastní sestra

Autor: Jennifer Donnellyová

Anotace:

„V hlavní roli Popelčina zlá sestra. Slavná pohádka jinak v prvním dílu fantasy série.“

Isabelle by měla být navždy šťastná – princovu lásku má na dosah ruky. Až na to, že ona není ta krasavice, která na plese ztratila střevíček. Je tuctovou nevlastní sestrou, která si usekla prsty na noze, aby se do botky vešla. Když princ odhalí její podvod, s hanbou ji vyžene. Isabelle se ale nevzdá a neskloní hlavu před světem vážícím si pouze krásy. Naopak. Rozhodne se všem ukázat, že je v ní mnohem víc, než si všichni myslí!

Cena: 299 Kč

Žánr: literatura pro dívky, pohádka, fantasy pro děti

Počet stran: 376

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 16. 09. 2019

 

Disney Pixar – Nových 365 pohádek do postýlky

Autor: kolektiv

Anotace:

„Usínej s pohádkami o oblíbených hrdinech po celý rok.“

Vydejte se s oblíbenými hrdiny z animovaných filmů za dobrodružstvím! Nechte si každý den vyprávět jejich příhody a užijte si s nimi spoustu legrace. S příšerkami, Burákem nebo rodinou Úžasňákových se nebudete nudit ani chviličku! Ponořte se do jejich neuvěřitelných dobrodružství se sbírkou příběhů, která potěší každého malého milovníka pohádkových vyprávění, než půjde na kutě.

Cena: 399 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 376

Rozměry: 170×240 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 16. 09. 2019

Kosti

Autor: Jules Howard

Anotace:

„Jedinečná publikace mapující kostry celé zvířecí říše!“

Jak je možné, že zvířata dovedou běhat, skákat a létat? Jak plavou, hrabají nebo koušou? Jak se jejich těla během dlouhých let vývoje uzpůsobila? Najděte odpovědi na všechny své otázky. Kniha Kosti vezme všechny čtenáře na jedinečnou cestu mapující historii vývoje koster celé zvířecí říše. Okouzlující ilustrace Chervelle Fryerové a fascinující texty zooložky Jules Howardové poskytují provokativní pohled na anatomické rysy některých z nejzajímavějších tvorů na světě.

Cena: 399 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 112

Rozměry: 241×302 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 16. 09. 2019

Správná pětka na Finnistonské farmě

Autor: Enid Blytonová

Anotace:

„Již 18. dobrodružství Správné pětky!“

Poblíž farmy, na které tráví Pětka část prázdnin, stával dříve starý normanský hrad. Kdesi pod zemí zůstaly pohřbeny pod vrstvou kamení sklepy a tajná chodba. Děti začínají pátrat, ale nejsou samy, koho tajemství katakomb zajímá…

Cena: 229 Kč

Žánr: detektivka pro děti

Počet stran: 140

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 23. 09. 2019

Atlas literárních míst

 

Autor: Chris F. Oliverová

Anotace:

„Obrazový průvodce nejznámějšími literárními světy“

Vítejte na stránkách atlasu, díky němuž můžete navštívit místa, která znáte ze svých oblíbených knih. Vypravte se do minulosti, přeneste se do fiktivních světů, pronikněte do hvězdného prostoru, ve zdraví přežijte v dystopiích a projeďte se mezi pohádkami na hřbetě těch nejpodivuhodnějších bytostí! Kromě nádherných ilustrací a map se dozvíte zajímavosti o místech, kde se odehrávají příběhy známé všem knihomolům.

Cena: 349 Kč

Žánr: literatura pro dívky, literatura pro kluky, non-fiction, obrázková kniha, poznání, vzdělání, encyklopedie

Počet stran: 128

Rozměry: 195×260 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 26. 09. 2019

10 odvážných expedic

Autor: Pia Stromstadová

Anotace:

„Poznej objevitele moderní doby, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem.“

Neil Armstrong stanul jako první člověk na Měsíci. Ellen MacArthurová obeplula bez cizí pomoci celou zeměkouli. A nikdo nesestoupal tak hluboko pod zem jako Gennadij Samochin. Co v těchto lidech vyvolává touhu objevovat místa, kam se dosud nikdo neodvážil, a riskovat svůj život i zdraví? 10 odvážných expedic tě seznámí s objeviteli moderní doby, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem. Někteří se domů nevrátili, jiní přepsali historii.

Cena: 199 Kč

Žánr: encyklopedie, stručná historie

Počet stran: 64

Rozměry: 241×302 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 26. 09. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací