Román pro pokročilé: Marek Vašut je Pažout po čtrnácti letech a svůdník žen

„Starý kocour v sobě hledá zbytky sil, aby žil tak, jak žil celý život a ono to už tak moc nejde,“ pronesl na adresu svojí postavy Vašut.
 
 
Marek Vašut hraje ve filmu Román pro pokročilé Rudolfa, který se po rozvodu s manželkou (Vanda Hybnerová) ocitne v horském penzionu u svého bratra Arnošta (Miroslav Etzler), kde mu zkříží cestu majitelka konkurenčního hotelu (Jitka Čvančarová). I když natáčení na horách počasí moc nepřálo, čekalo na Vašuta několik pádů na kluzkém sněhu, které absolvoval sám. „V mých letech je jednoduché opadnout na namrzlém sněhu,“ prozradil s úsměvem herec. Navíc dodal, že je zvyklý padat, protože závodně lyžoval a dělal nejrůznější sporty, proto neměl obavy z případného zranění.

Pamatujete si na postavu Pažouta, kterého hrál Marek Vašut v obdobně pojmenovaném snímku? Rudolf je, dle jeho slov, něco jako Pažout po čtrnácti letech. Není to sice stejná postava, ale mají podobný přístup k životu. Co dalšího nám o své roli a filmu Román pro pokročilé herec prozradil, se dozvíte v krátkém rozhovoru.

Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací