Zoufalé ženy dělají zoufalé věci: Halina Pawlowská si zahrála zbohatlickou Rusku toužící po ideální podprsence

Filip Renč, Halina Pawlowská či Klára Issová nám ukáží, co vše je žena ochotna udělat pro lásku.
 
 
Komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci začíná scénou na porodním sále, ke které patří i replika: „To tedy byl porod!“ I když tato slova provázejí hlavní hrdinku Olgu, která se na svět prodrala vzácnou polohou čelní, celý život, pro spisovatelku a scénáristku Halinu Pawlowskou práce na filmu nebyla náročná tak, jak by se mohlo zdát. I když je snímek natočen na motivy její knihy, nemusela se spisovatelka prát s otázkami, co při přepisu knihy na scénář škrtnout a co zachovat. Pawlowská totiž prozradila, že na knize a scénáři pracovala souběžně. Filip Renč, režisér, se ke knize dostal až po natáčení.

Vzhledem k tomu, že se jedná o komedii o lásce, očekává se happy and. Autorka příběhu Halina Pawlowská se svěřila, že má ráda šťastné konce, a to jak v životě, tak v knihách a ve filmech. Ve snímku si Pawlowská dokonce zahrála malou „velkou“ roli, a to zbohatlickou Rusku, která touží po ideální podprsence a terorizuje svého manžela. 

Hlavní hrdinka Olga (Klára Issová) pracuje v OD Kotva. Natáčení ovšem neprobíhalo v ikonickém pražském obchodním domě, ale nedalekém Kladně. Klára Issová si během natáčení vyzkoušela nejen roli prodavačky, ale absolvovala i několik nebezpečných scén, jako je jízda na koni, převrácení se během plavby v kánoi či nehoda na kole. Než se křehká herečka v těchto případech postavila před kameru, absolvovala podrobné zkoušky s kaskadéry, aby přesně věděla, co má dělat a kam padat, aby to vypadalo nejen dobře a přesvědčivě, ale hlavně, aby se jí nic nestalo. Na herečce se vyřádili i v maskérně. Nateklý obličej, krvavé oko, modřiny sádra na ruce či návrat v čase, to vše na Kláru Issovou čekalo. „Bavila mě i maska „mladé“ Olinky a její pubertální zjev, kdy jsem měla tupé s ofinkou a nosila příšerný modely,“ podělila se o své pocity herečka.

V komedii Zoufalé ženy, dělají zoufalé věci, která je o hledání lásky, se dále představí Lenka Vlasáková, Jiří Dvořák, Zdena Procházková, Pavel Kříž, Martin Kraus, Petr Vacek, Matouš Ruml, Aneta Krejčíková, Václav Vašák, Alice Bendová, Robert Nebřenský a mnoho dalších.

(Foto: Mojo Film) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací