Vítězem 6. MFF 3Kino se stalo drama Jeden den režisérky Zsófie Szilágyi

Mezinárodní filmový festival má za sebou soutěžní premiéru.
 
 
Šestý ročník filmového festivalu 3Kino, jež se zaměřil na téma svobody či boje za ni, je úspěšně za námi. Diváci mohli navštívit bezmála 60 projekcí v pražských kinech Lucerna, Světozor, Atlas a Evald. Letos poprvé byla sestavena odborná porota, která vybrala trojici filmových „medailistů“. Pozvání festivalu přijeli Krzysztof Zanussi, Janusz Majewski, Kinga Dębska či Václav Marhoul.

Producentka a členka Evropské filmové akademie Barbara Hessová, dramaturgyně a scenáristka Zuzana Kopečková, režisérka Magdalena Łazarkiewicz, divadelní režisérka, filmařka a herečka Anna Wieczur-Bluszcz a střihač Adam Dvořák rozhodli o tom, kdo si z MFF 3Kino odnese historicky první ocenění za Nejlepší hraný film.

Prvenství získal snímek Jeden den, maďarský celovečerní debut režisérky Zsófie Szilágyi, který se pozornosti těšil již v Cannes. Na druhém místě skončil film Pan Jones polské režisérky Agnieszky Holland, která se festivalu i osobně zúčastnila. Radovat se mohli i režiséři Martin Dušek a Ondřej Provazník, jež jsou podepsání pod česko-slovenskou dramatickou road movie Staříci.

(Úvodní foto z filmu Jeden den)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací