Jubilejní ročník festivalu severské kultury Dny Severu nás vezme na diplomatické, turistické či filmové cesty

Auður Ava Ólafsdóttir, Severská prohlídka Brna, debaty a filmové projekce.
 
 
Cesta v různých podobách, tak zní motto jubilejního desátého ročníku festivalu severské kultury Dny Severu. V rámci debat a promítání se tak budeme moci od 29. října do 6. listopadu vydat na cesty diplomatické, turistické či filmové, a to ve dvou největších českých městech.

Dny severu odstartují debatou v Českém centru Praha na téma Cesty severské a české diplomacie. O den později začínají i brněnské Dny Severu, a to Severským literárním salónem s Auður Avou Ólafsdóttir v Moravské zemské knihovně. Večera se populární autorka osobně zúčastní a zodpoví všechny otázky týkající se jejích románů či islandské literatury. Poté se Auður Ava Ólafsdóttir vydá do pražského DOXu, kde se v debatě potká s Dánkou Andreou Hejlskov.

Skandinávský dům nezapomíná ani na filmová promítání. V pražském kině Evald budeme moci zhlédnout komediální roadmovie Miky Kaurismäkiho Cesta na sever, dobrodružný snímek Stopař či komediální thriller Iluze – film o vlaku. V Brně se bude pouštět dánské roadmovie Spi, děťátko, spi.

Za zmínku bezesporu stojí i Severská prohlídka Brna, která začíná v Björnsonově sadu u Piknik boxu. Dvouhodinová procházka proběhne za každého počasí a zahrnuje například i hrad Špilberk.

(Úvodní foto: Auður Ava Ólafsdóttir, Skandinávský dům)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací