Bezva ženská na krku: Petra Hřebíčková při natáčení bolestivě ztloukla Jiřího Langmajera

Miroslav Táborský se učil jezdit se sajdkárou.
 
 
Legrace není nikdy dost. To si myslí i tvůrčí duo Jiří Vejdělek a Tomáš Hoffman, kteří v roce 2016 vypustili do světa romantickou komedii Bezva ženská na krku o ženě, která se po rozchodu se svým manželem musí postavit na vlastní nohy a odstěhuje se z města na vesnici, kde začne pracovat jako učitelka. V hlavní roli Elišky se představila Petra Hřebíčková, kvůli které režisér Tomáš Hoffman dokonce odložil natáčení, protože byla těhotná. Její dva osudové muže ztvárnili Ondřej Vetchý a Jiří Langmajer.

Spolupráci s oběma hereckými kolegy si usměvavá Hřebíčková velmi pochvalovala. Na adresu Ondřeje Vetchého herečka pronesla, že se z nich během práce na filmu stali přátelé. „Umí mě vyprovokovat, jak ke vzteku, tak ke smíchu, což činil především v lehkých improvizacích při natáčení,“ dodala Hřebíčková. S Jiřím Langmajerem už hrála manželský pár v minulosti. Tentokrát jim scénář předepsal hned v úvodu filmu bouřlivý rozchod, který se neobešel bez fyzické konfrontace. „Při první scéně musel ode mě snést nemálo bolavých úderů a sám mě ještě podporoval, ať se jich nebojím, ať jdu naplno, aby to působilo skutečně, že to nebolí. Bolelo to určitě strašně,“ svěřila se představitelka Elišky.

Vesnického starostu si zahrál Miroslav Táborský. Na herce čekal i oříšek v podobě jízdy se sajdkárou. Táborský se svěřil, že to pro něho byla nejobtížnější část natáčení a připojil perličku, kterou se dozvěděl od zkušených „sajdkáristů“, a to je fakt, že se oni sami dělí na dva typy: „Ty, kteří v příkopu už byli a ty, kteří tam teprve spadnou.“

Ve filmu se mihne i Jiří Vejdělek, který se ocitl ve scéně uprostřed hřbitova mezi náhrobky. „Ondra Vetchý, Miroslav Táborský, Martin Pechlát, Eva Leinweberová a mezi nimi trdlo, které by svou výslovností zničilo i partu otrlých logopedů. Když jsem svůj výkon viděl ve střižně, snažil jsem se Tomáše „ukecat“ a pak i uplatit, aby to vystřihl, ale byl neoblomný,“ nešetřil svůj výkon zkušený scénárista, režisér a producent Vejdělek.

(Foto: CinemArt) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací