Recenze: Addamsova rodina je určena těm menším příšerkám ve vaší domácnosti

Nenadchnou, nepostraší, neurazí.
 
 
Addamsova rodina? Asi nejvíce je proslulá díky hororové komedii s Anjelicou Huston a Christinou Ricci z roku 1991. Nyní opět přichází do kin, tentokrát v animované verzi, což nám napovídá, že půjde o film především pro děti. A kdy jindy, než na Halloween by se tyto postavy měly vrátit na scénu?

Návštěva příbuzných může být děsivá pro každého, klidně i pro strašidelnou rodinku Addamsových, na kterou si běžně jen tak někdo nepřijde. Dostát vysokým nárokům všech tetiček i zesnulých předků, zvláště když obě děti zrovna vstupují do období teenagerského vzdoru, to nebude vůbec jednoduché. A do toho je tu ještě městečko normálních lidí, kteří tohle zvláštní rodinné setkání nenesou s libostí. 

Sem tam někoho srazí auto nebo mu proletí šíp hlavou.Určitě nemusíme mít obavy, že by naše ratolesti byly z filmu vystrašené. Někdy je film tak zmatený, že ani ty temnější prvky nemohou postřehnout. Rodič ale musí počítat s tím, že jde přece jen o netradiční rodinku, a tak je u nich normální, nebo dokonce žádoucí, aby si prckové hráli třeba se zbraněmi, ať už má jít o předvádění tance se šavlí, nebo házení výbušnin a létání na raketách. Sem tam někoho srazí auto nebo mu proletí šíp hlavou. V jádru příběhu ale jde samozřejmě stále o tradiční téma: i když je rodinka zvláštní, tak všichni drží při sobě a mají se rádi, tedy alespoň na konci.

Dospělé mohou pobavit vypilované detaily jako líčení se popelem zesnulých, dekorace v domě i maličkosti na oblečení, případné narážky na současné trendy a mládež, či pár odkazů na slavné horory. To je ale asi tak všechno. Animace je zcela průměrná a zapomenutelná, i když si tvůrci alespoň dali tu práci, aby se vzhled postav co nejvíce přiblížil originálnímu komiksu z roku 1938. Pro nás ale nejde o žádnou tradiční pohádku, takže to moc plusových bodů nepřidá. Málokdo z nás asi uvidí Addamsovu rodinu v originálu, kde postavám propůjčily své hvězdné hlasy samé celebrity: Charlize Theron, Chloë Grace Moretz či Oscar Isaac. Český dabing je ale tradičně na vysoké úrovni. 

Postavy Addamsovy rodinky zná kdekdo a mají díky svému strašidelnému nádechu velký potenciál pobavit také celou vaši rodinu. Bohužel tato pohádka šance nevyužívá a film zůstává zajímavý spíše pro menší děti, kterým bude série scének, poslepovaná do jednoho příběhu bez větších ambicí, vyhovovat nejvíce. 
 

Možná jsou zvláštní, ale manželství jim klape.


 

Je načase objevit barvy.


 

Měli byste za domácího mazlíčka raději lva, nebo chobotnici?


 

55%

Addamsova rodina / The Addams Family

Postavy Addamsovy rodinky zná kdekdo a mají díky svému strašidelnému nádechu velký potenciál pobavit také celou vaši rodinu. Bohužel tato pohádka šance nevyužívá a film zůstává zajímavý spíše pro menší děti, kterým bude série scének, poslepovaná do jednoho příběhu bez větších ambicí, vyhovovat nejvíce. 

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací