Listopadová knižní inspirace plná pohádek, románů i lahodných vůní

Pohádkový youtuber, zdravé mlsání, láska, sport i akční filmy.
 
 
Listopad je časem nejen dlouhých sychravých večerů, ale i obdobím, kdy se připravujeme na příchod blížícího se adventu a následných svátků. Knížky se proto stávají dobrými přáteli i ideálními dárky od Ježíška. Předvánoční nadílka od Albatros Media uspokojí malé i velké čtenáře. Kluci a holky bezesporu potěší další díl ze série knížek Čteme sami – Kouzelné pohádky, Velký vánoční sešit plný nápadů na adventní tvoření či aktuální kino hit Ledové království 2 – Příběh podle filmu. I youtuber Kovy se pustil do pohádkových vod a odkrývá nám prostřednictvím knihy Karel Kovy Kovář: iPohádka, co se stane, když se pohádkové království připojí k internetu. Příběhy o princeznách a statečných mládencích s horou vzdělávání přináší České pohádky pro malé děti – angličtina. I dospělí čtenáři se rádi ponoří do poutavého vyprávění. Tkaničky od Domenica Starnoneho nabídnou křehké vyprávění o manželství a rodinných vztazích. Eugenie je román inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Poslední Vánoce v Paříži v sobě skrývají román plný lásky, humoru i naděje. Chybět nesmí ani YA literatura. Tentokrát se seznámíme s Animant a publikací Kroniky prachu. Fanoušky hollywoodských trháků, ostrých nábojů a ohromných bicepsů nadchne Encyklopedie akčního filmu. Dokonce budeme moci i sportovat, a to díky komiksu Legendy: slavné sportovní okamžiky. Na své si přijdou také mlsné jazýčky. Kuchařka Fit s Marcelou nám odhalí racionální jídelníček pro každého.

Tkaničky

Autor: Domenico Starnone

Anotace:

„Křehké vyprávění o manželství a rodinných vztazích“

Co je to rodina a co ji drží pohromadě? Aldovo a Vandino manželství prošlo hned v počátcích těžkou zkouškou. Přetrvalo, je však plné trhlin a stále otevřených ran, o nichž postupně promlouvají oba manželé i jejich dvě děti. Každý z nich jako by ale vyprávěl jiný příběh. Každý má svou pravdu, svou vinu i svou pomstu. Všichni hledají způsob, jak s těmito závazky žít a jak nalézt rovnováhu mezi povinnostmi a osobními touhami.

Cena: 269 Kč

Žánr: světová beletrie

Počet stran: 128

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: KNIHA ZLÍN

Datum vydání: 11. 11. 2019

Eugenie

Autor: Jana Poncarová

Anotace:

„Osud míchá karty, my hrajeme“

Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hotel poškodí a připraví ji o otce i manžela. Až osvobození americkou armádou přináší do jejího života nejen novou naději, ale i lásku…

Cena: 399 Kč

Žánr: román, česká próza

Počet stran: 376

Rozměry: 125×205 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 14. 11. 2019

Fit s Marcelou

Autor: Marcela Hrbáčková

Anotace:

„Racionální jídelníček pro každého – nepřejí se a můžete jíst skoro všechno“

K ladným křivkám je potřeba se projíst. A o tom je tahle knížka. Zbavte se strachu z jídla, naučte se dobře a kvalitně stravovat tak, abyste získali potřebnou energii. K tomu přidejte dobrý pocit ze sebe sama. Cesta ke krásnému, zdravému a spokojenému tělu totiž vede hlavně přes ledničku. Chci vám teď předat své znalosti a zkušenosti, které jsem za dobu svého působení ve fitness a nutričním poradenství nasbírala.

Cena: 349 Kč

Žánr: zdravé kuchařky, zdravá výživa

Počet stran: 192

Rozměry: 170×243 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 14. 11. 2019

Čteme sami – Kouzelné pastelky

 

Autor: Marcela Kotová

Anotace:

„Podporujte přirozený rozvoj čtenářských dovedeností svých dětí. Díky komplexnímu čtenářskému systému z nakladatelství Fragment budou číst jako draci!“

Kačenka čekala, že pod vánočním stromečkem najde dárek, kterým ohromí všechny spolužačky. Když dostane jen obyčejné pastelky, je zklamaná. Jenže všechno je jinak – pastelky jsou kouzelné! Zažije s nimi spoustu legrace, a navíc pozná, co je to opravdové kamarádství. Vánoční příběh doplněný krásnými ilustracemi je přizpůsoben čtenářským schopnostem začínajících čtenářů. Jednoduchý text a větší velikost písma jim usnadní první samostatné pokusy o čtení.

Cena: 199 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 68

Rozměry: 170×220 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 14. 11. 2019

Karel Kovy Kovář: iPohádka

Autor: Karel Kovář

Anotace:

„Novodobá pohádka z pera známého youtubera Kovyho“

Co se stane, když se pohádkové království připojí k internetu? Odpověď čeká nejen za devatero horami a devatero plastem znečištěnými řekami, ale i v této knize! Buďte připraveni na vše, jen ne na tradiční pohádku. Král Bořivoj III. Připojený a jeho choť Ljuba IV. musí provdat svou dceru Amálii. Během jedné noci ale oba zmizí a nad královstvím krouží drak. Zlo se probouzí. A překvapivě úplně jinde, než by ho princezna se svými kamarádkami čekaly.

Cena: 349 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 184

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: BM

Datum vydání: 14. 11. 2019

Poslední Vánoce v Paříži

Autor: Hazel Gaynor, Heather Webb

Anotace:

„Dopisy plné humoru, lásky a naděje“

V srpnu 1914 Anglie vstoupila do války. Tom a Will dobrovolně narukovali. Willova sestra Evie a její kamarádka Alice stejně jako ostatní předpokládaly, že válka nemůže trvat dlouho. Naplánovaly tedy společný vánoční výlet do Paříže. V dopisech, které si přátelé posílají, proniká na povrch krutost války, jež poznamenává jejich životy a z naivních dívek a chlapců se stávají dospělí lidé. A jejich společné Vánoce v Paříži se stále odkládají…

Cena: 349 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, světová beletrie

Počet stran: 352

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 14. 11. 2019

Legendy: slavné sportovní okamžiky

Autor: Pavel Kovář, Petr Vyoral

Anotace:

„Dvacet šest superhrdinů českého a slovenského sportu“

Kdo je praotcem českého sportu, kdo měl v roce 1934 právem získat titul mistrů světa ve fotbale, o kom napsal pohádku Ota Pavel a která sportovkyně získala jako první dvě zlaté medaile ve dvou různých disciplínách na jedné olympiádě? Komiksová publikace Pavla Kováře a Petra Vyorala nabízí odpověď na otázek mnohem více. Celkem 26 portrétů sportovních superhrdinů přináší ucelený pohled na legendární okamžiky československého a českého sportu.

Cena: 399 Kč

Žánr: komiks, literatura pro kluky, sport

Počet stran: 152

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 21. 11. 2019

Encyklopedie akčního filmu

Autor: Petr Cífka, Václav Rybář, Matěj Svoboda

Anotace:

„Ucelený přehled filmů a tvůrců, kteří akční žánr střídavě stavěli a vyhazovali do vzduchu.“

Větší, hlasitější a lepší. To je klasická trojčlenka hollywoodských trháků. Obzvlášť v akčním žánru ale ne vždy platí, že hity s novějším datem výroby trumfnou ty staré. Proto vznikl průvodce akčními filmy, který představuje to nej napříč dekádami. Poznáte životy největších hvězd, dozvíte se, ve kterém filmu se objevila nejlepší přestřelka nebo nejzábavnější honička, a nahlédnete do zákulisí scén, které i po letech ohromí každého diváka.

Cena: 399 Kč

Žánr: encyklopedie, film

Počet stran: 264

Rozměry: 195×260 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 21. 11. 2019

České pohádky pro malé děti – angličtina

Autor: Eva Mrázková, Ailsa Marion Randall

Anotace:

„Oblíbené české pohádky v dvojjazyčném vydání“

V knize najdete nejznámější české pohádky ve dvou jazykových verzích, v češtině a v angličtině. Bohatě ilustrované příběhy jsou převyprávěny dnešním jazykem, ale pořád mají v sobě kouzlo a důvtip klasických pohádek, které nás doprovází od dětství.

Cena: 369 Kč

Žánr: pohádka, dvojjazyčné knihy, jazyky pro děti

Počet stran: 160

Rozměry: 210×240 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 25. 11. 2019

Ledové království 2 – Příběh podle filmu

Autor: kolektiv

Anotace:

„Ledové království je zase tady!“

K Else promlouvá záhadný hlas! Společně s Annou, Kristoffem, Svenem a Olafem se vydává na dobrodružnou cestu na sever, neproniknutelnou mlhou, do dalekého neznáma. Právě tam, jak Elsa věří, najde odpovědi na otázky týkající se dávné historie arendellského království a zároveň odhalí původ své kouzelné moci. Království je v ohrožení a času není nazbyt…

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 64

Rozměry: 205×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 25. 11. 2019

Velký vánoční sešit

Autor: Alena Schulz

Anotace:

„Spousta nápadů na adventní tvoření!“

Těšíte se na Vánoce? Rádi kreslíte, vystřihujete, lepíte a zdobíte? Tak to si s Velkým vánočním sešitem užijete spoustu zábavy a navíc vám ukrátí čekání na Ježíška! Podle jednoduchých návodů výtvarnice Aleny Schulz si můžete sami, s kamarády nebo s rodiči vyrobit například adventní hodiny, krásné sněžítko, kolotoč se soby, svítící domeček nebo ptačí krmítko… A uvidíte, že s takovou Vánoce přijdou cobydup!

Cena: 249 Kč

Žánr: hrací knížka, interaktivní knihy, knihy her a nápadů

Počet stran: 56

Rozměry: 320×240 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 25. 11. 2019

 

Kroniky prachu

Autor: Lin Rina

Anotace:

„Police v knihovnách jsou plné prachu, ale i úžasných příběhů, které stojí za to číst. Jako třeba tento…“

Animant nezajímá svět šatů, plesů a pozlátka. Ona miluje knihy a příběhy, takže po nabídce pracovat měsíc v univerzitní knihovně v Londýně skočí všemi deseti. V obklopení tolika knihami se však jen těžko dokáže soustředit na své pracovní povinnosti. Její už tak rozptýlenou pozornost narušuje i vrchní knihovník – nejprotivnější muž na světě, se kterým není lehké vyjít. Přesto v ní začne probouzet city, které předtím neznala…

Cena: 399 Kč

Žánr: literatura pro dívky, YA historické romány

Počet stran: 544

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 28. 11. 2019

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací