Pohádky pro Emu s Ondřejem Vetchým a Aňou Geislerovou vypráví o tom, že zázraky se občas dějí

Děj snímku nás zavede do Prahy i Krušných hor.
 
 
Dnes budeme moci na televizních obrazovkách vidět film Pohádky pro Emu z roku 2016, jehož děj začíná měsíc před Vánoci, tedy prakticky dnes. Petrovi Millerovi (Ondřej Vetchý) pracujícímu v Londýně zazvoní telefon, kde se dozví, že ho žena ležící po vážné autonehodě v nemocnici označila za otce svého dítěte. Petr se tak musí rychle vrátit do Prahy, aby se popasoval se situací, která mu obrátí život vzhůru nohama.

Samotářskému padesátníkovi nabourají plány hned dvě ženy, a to osmiletá dcerka Ema (Ema Švábenská) a manažerka Marie (Aňa Geislerová), která se musí stát mámou a manželkou, aby Ema neskončila v dětském domově. Jak ale dva cizí lidé přesvědčivě zahrají, že se milují a jsou opravdový pár?

Toto rozhodnutí má samozřejmě za následek nespočet úsměvných, ale i dramatických situací. I když se děj prakticky odehrává v hotelu na pražském Václavském náměstí, hrdinové vyrazí i do Krušných hor do areálu Plešivec, kde společně lyžují. Pro herce Ondřeje Vetchého, Aňu Geislerovou a Emu Švábenskou to znamenalo obléknout si lyžařské kombinézy a vyrazit na sjezdovku. Scénář Aňu Geislerovou nešetřil a dal jí za úkol zběsilou jízdu ze svahu dolů, kde se následně ztratí mezi stromy. Herečka i přes obtížnost natáčení odmítla dublérku a popasovala se s úkolem sama. Podobně na tom byl i Ondřej Vetchý. Ten šel naopak s kůží na trh v okamžiku, kdy vznikaly scény s hořícím čertem v rámci Mikulášské nadílky.

Velkým objevem snímku a režiséra Rudolfa Havlíka byla tehdy přibližně osmiletá herečka Ema Švábenská. Ta prozradila, že musela projít castingem, který měl několik kol. A i když je její křestní jméno shodné se jménem postavy, jedná se pouze o náhodu. Mladinkou herečku natáčení velmi bavilo a dle jejích slov s naučením textu neměla problémy. Dokonce se svěřila, že by jí bavilo věnovat se herectví i nadále. Jejím přáním je zahrát si princeznu.

Dalších rolí se zhostili  Vilma Cibulková, Anna Polívková, Oldřich Vlach, Jiří Dvořák, Marek Taclík, Jana Bernášková, Petr Čtvrtníček, Věra Křesadlová, Andrea Hoffmannová, Nelly Řehořová, Anna Šabršulová, Rebeka Vetchá, Vladimíra Krčková a další.

Film doprovází titulní píseň pojmenovaná Pro Emu. Tu složil a nazpíval Michal Hrůza. Oficiální klip k songu obsahuje záběry z romantické komedie a doprovází ho naprosto výstižný text: „Teď už nejsem sám, okno zavírám, najednou mám tebe. Tak málo tě znám, co s tím nadělám, spadla si mi z nebe. Tohle není náhodou, je to příběh o nás dvou.“ Píseň nalezneme i na Hrůzově albu Sám se sebou z roku 2017.

(Foto: Fénix Film) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací