Nikolaj Nikitin a Marta Švecová se stali novými uměleckými řediteli MFF Praha – Febiofest

Tvůrčí tým posílí i bývalý ředitel festivalu Berlinale Dieter Kosslick.
 
 
Za několik měsíců startuje 27. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, ale organizátoři již nyní pracují na jeho přípravě a představili několik novinek. Vedle nových uměleckých ředitelů se můžeme těšit i na posilu až z Berlína.

Programová sekce 27. ročníku vznikne pod taktovkou Nikolaje Nikitina a Marty Švecové. Toto duo by mělo přinést vyváženou kombinaci divácky atraktivních titulů a artových snímků. Změna by se měla promítnout i ve snížení počtu filmů, aby tak vznikl větší prostor pro každý titul a možnost jeho promítání. Febiofest posílí i Dieter Kosslick jako nový programový konzultant a dramaturg sekce Culinary Cinema. Kosslick byl od roku 2002 ředitelem Mezinárodního filmového festivalu Berlinale a je „duchovním otcem“ konceptu Culinary Cinema.

Již nyní se můžete přihlásit do soutěže krátkých amatérských filmů I ty jsi filmařem. Filmy v délce 1 až 5 minut mohou tvořit jak jednotlivci, tak školní týmy na téma ekologie, klimatické změny a jejich dopad na naše okolí. Deadline pro přihlášení snímků je 21. února 2020.

(Foto: Febiofest)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací