Předvánoční knižní listování, pohádky, dobrodružství a příběhy

Princezny, silné hrdinky, zdravé stravování i legendární Star Wars.

 

Jaká je vaše oblíbená vůně? K předvánočnímu času bezesporu patří vůně vanilky, skořice, pomerančů, vaječného punče a nových knížek. Albatros Media nám umožní nadechnout se a přičichnout k dobrodružným, romantickým, poučným i pohádkovým novinkám. Ty nejmenší čtenáře a čtenářky bezesporu potěší Princezna – 5minutové pohádky ideální jako večerníček před spaním. Kluci a holky se vyřádí i s kreativní publikací LEGO® NINJAGO® Úkol pro nindže. Pro starší čtenáře s dětskou či dobrodružnou duší jsou ideální Disney – Co kdyby… Část tvého světa, fantasy romantika Sherwood či sběratelské vydání Hoši od Bobří řeky. Nejen v kinech, ale i na stránkách knihy se potkáme s legendou Star Wars – Vzestup Skywalkera. Chybět nesmí ani humor a napětí. To první nabídne vtipný průvodce životem moderní ženy V nejlepším věku. V románu Dívka a noc naopak budeme pátrat po tom, co se stalo jedné zimní noci před pětadvaceti lety. Budeme hledat i ženskou sílu, a to v románu Svobodomyslná. Po vánočním mlsání a cukroví bezesporu zatoužíme po něčem dietnějším a zdravějším, inspirujte se kuchařkou Máma v kuchyni 2 a rádcem O výživě. Fanoušci komiksů zaplesají nad Lips Tullian: Další dobrodružství Jaroslava Weigela a Káji Saudka.

Dívka a noc

Autor: Guillaume Musso

Anotace:

„Láska je všechno, nebo nic“

Zima 1992, Azurové pobřeží. Prestižní univerzitní kampus je zasažen sněhovou bouří. Devatenáctiletá Vinca Rockwellová uteče se svým profesorem, s nímž prožívá tajnou aféru. Už ji nikdy nikdo neuvidí. Jaro 2017, Azurové pobřeží, třídní sraz. Nejlepší přátelé zmizelé dívky, Manon, Thomas a Maxime, spolu od ukončení školy nemluvili. Jako studenti spáchali vraždu a tělo pohřbili v areálu školy. Co se doopravdy stalo té zimní noci před pětadvaceti lety?

Cena: 349 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 320

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 07. 11. 2019

Disney – Co kdyby… Část tvého světa

 

Autor: Liz Braswell

Anotace:

„Co kdyby Ariel Uršulu neporazila?“

Uplynulo pět let, kdy mořská čarodějnice překonala malou mořskou vílu a připravila přitom krále Tritona o život. Ariel se stala němou královnou Atlantiky, kdežto Uršula vládne v pozemském království prince Erika. Když však Ariel zjistí, že její otec možná stále žije, musí se vrátit na Souš – za otcem i princem, které už nikdy neměla vidět. Záhy zjistí, že Uršula využívá své role princezny naplno: plánuje, pletichaří a žene zemi do války se sousedními královstvími. Dokáže Ariel svrhnout vražednou tyranku?

Cena: 369 Kč

Žánr: literatura pro dívky, fantasy pro děti

Počet stran: 352

Rozměry: 140×208 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 11. 11. 2019

LEGO® NINJAGO® Úkol pro nindže

Autor: kolektiv

Anotace:

„Obsahuje 2 minifigurky, hrací plánek a 3D kulisy městečka Ninjago“

Městečko Ninjago je plné překvapení, která čekají na udatné nindže i jejich protivníky. Jaké dobrodružství prožijí příště? To je jen na tobě! Tato kniha ti sice nabídne začátek příběhu, jeho konec však vymyslíš ty. A bude to parádní jízda – můžeš si ho totiž sehrát na rozkládací podložce nebo v 3D kulisách, které v knize najdeš společně se dvěma minifigurkami. V pokojíčku ti tak vyroste třírozměrný svět Ninjago a ty se budeš moci ponořit do příběhů udatných nindžů hlouběji než kdy předtím.

Cena: 369 Kč

Žánr: dětské knihy

Počet stran: 14

Rozměry: 240×290 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 11. 11. 2019

Sherwood

Autor: Meagan Spooner

Anotace:

„Robin z Locksley je mrtvý!“

Když lady Marian zjistí, že Robin padl, neví, co bude dál. Když byla zaslíbená právě jemu, byla svobodná, mohla si žít po svém a vzepřít se pravidlům společnosti. Teď je sama a neznamená nic. Když si na sebe oblékala Robinovu zelenou kazajku a do ruky vzala jeho meč a luk, nikdy si nemyslela, že by si ji někdo s Robinem mohl splést. Nečekala, že se maskovaná postava, kterou vytvořila, stane majákem naděje a spravedlnosti. Ale Nottingham touží po spasiteli, A tak Marian musí vzít osud do vlastních rukou!

Cena: 329 Kč

Žánr: YA fantasy, YA romantika

Počet stran: 352

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi:  COOBOO

Datum vydání: 11. 11. 2019

Princezna – 5minutové pohádky

Autor: kolektiv

Anotace:

„Usínejte s krásnou pohádkou!“

Přečtěte si o nových dobrodružstvích, která zažívají vaše oblíbené Disney Princezny! Dozvíte se třeba, jak Vaiana zachránila malé želvičky, zda Tiana dokázala vypěstovat pálivé papričky, jak se Bella proletěla v balónu, kde tráví Pocahontas zimu nebo jak dopadl Mulanin závod dračích lodí. Každou z 12 pohádek zvládnete nahlas přečíst za 5 minut, takže se skvěle hodí jako pohádka na dobrou noc!

Cena: 349 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 192

Rozměry: 197×267 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 25. 11. 2019

Máma v kuchyni 2

Autor: Barbora Charvátová

Anotace:

„Zdravé vaření pro nejmenší tak, aby chutnalo celé rodině“

Vařit pro děti může být oříšek. Obzvlášť tehdy, chcete-li se zavděčit mlsným jazýčkům malých strávníků, vytříbeným chutím tatínkům, a navíc dbáte na to, aby bylo jídlo výživově hodnotné. Každodenní přemýšlení, jak poskládat jídelníček ke spokojenosti vás i vašich ratolestí, si můžete usnadnit, sáhnete-li po receptech z této kuchařky. Najdete tu rozmanité pokrmy – od polévek, přes hlavní jídla, svačinky až k pamlskům, vše roztříděno podle věku dětí s poznámkami zaměřenými na specifika vaření pro nejmenší.

Cena: 349 Kč

Žánr: moderní kuchařky, zdravé kuchařky

Počet stran: 192

Rozměry: 210×247 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 25. 11. 2019

V nejlepším věku

Autor: Martina Kemrová

Anotace:

„Padesátka je super (nebo aspoň hodně dobrá)“

Jste žena a zmáhá vás někdy deprese z běžícího času? Máte pocit, že by bylo lepší být muž nebo náctiletá krasavice, že teď už je jen čas trénovat s maceškami na prsou? Pak je tahle kniha právě pro vás. 28 kapitol na 28 dnů, 28 důkazů, že život po padesátce je skvělý. A 28 drobných úkolů, které vám k tomu přesvědčení pomohou.Chytrý, ironický, a hlavně vtipný průvodce životem moderní ženy v nejlepším věku.

Cena: 249 Kč

Žánr: čtení pro ženy, humor

Počet stran: 128

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 28. 11. 2019

Svobodomyslná

Autor: Kateřina Lieskovská

Anotace:

„Vždycky v sobě můžeš najít sílu. Kniha o hledání cesty z domácího pekla.“

Životní příběh ženy, která prožila domácí peklo. Kniha o cestě plné manipulace, psychické i fyzické šikany, ale také hledání vnitřní síly. Pro všechny, kteří jsou uvězněni v nešťastné životní situaci a potřebují udělat radikální řez. Pro ty, kterým partner ubližuje a možná mají pocit, že jsou na celém světě úplně sami. A vlastně úplně pro všechny. Protože každý z nás má v okolí někoho, komu může dodat odvahu ke změně.

Cena: 289 Kč

Žánr: čtení pro ženy

Počet stran: 120

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 09. 12. 2019

Hoši od Bobří řeky (sběratelské vydání)

Autor: Jaroslav Foglar

Anotace:

„Sběratelské vydání s ilustracemi Zdeňka Buriana.“

Příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství. Vedoucí Rikitan dá dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří oddané bratrstvo. Každý z nich je jiný, ale všichni se navzájem skvěle doplňují. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čestnosti, fyzické síle i moudrosti. Společně si zamilovávají přírodu a podle zálesáka Roye loví bobříky. Stávají se tak věrnými kamarády, kteří spolu zažívají nezapomenutelná dobrodružství.

Cena: 399 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro kluky

Počet stran: 264

Rozměry: 170×235 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 09. 12. 2019

Lips Tullian: Další dobrodružství

Autor: Jaroslav Weigel

Anotace:

„Komiksy s nejobávanějším náčelníkem lupičů Lipsem Tullianem – jedinečná část díla Káji Saudka!“

Kniha přímo navazuje na titul z roku 2010 a shrnuje tematicky obsáhlou část v díle Káji Saudka, věnovanou postavě „nejobávanějšího náčelníka lupičů“. Najdeme zde vedle kompletních příběhů Stříbrný poklad a Konec Sahrbergovy bandy i nedokončený příběh z Mladého světa z roku 1994, scénáře a poznámky Jaroslava Weigela a črty a kresby k Lipsu Tullianovi jako fenoménu, jenž Káju Saudka s přestávkami zaměstnával více než dvě desetiletí.

Cena: 899 Kč

Žánr: komiks, dobrodružství

Počet stran: 176

Rozměry: 290×340 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 12. 12. 2019

O výživě

Autor: Andrea Jakešová, Veronika Pourová

Anotace:

„Kniha o zdravé výživě psaná srozumitelnou formou pro širokou veřejnost.“

Jsou éčka opravdu škodlivá? Fungují detoxy? Jaká úskalí skrývají populární diety? Jak porozumět složení potravin a jak mít každý den na talíři jen to nejlepší? Bojovnice za pravdu o zdravé výživě znají odpovědi.

Cena: 399 Kč

Žánr: zdraví pro každého

Počet stran: 160

Rozměry: 165×235 mm

Nakladatelstvi: Pointa

Datum vydání: 12. 12. 2019

Star Wars – Vzestup Skywalkera

Autor: kolektiv

Anotace:

„Kompletní průvodce filmem pro všechny fanoušky ságy Star Wars“

Tento obrazový průvodce k filmu Vzestup Skywalkera, závěrečné kapitole nové trilogie Star Wars, zkoumá svět deváté epizody v podrobnostech, které nemají obdoby. Najdete v něm všechny důležité postavy a zvířata, planety, lodě i vozidla, které se v ní objeví, včetně detailních informací o jejich původu nebo účelu.

Cena: 599 Kč

Žánr: encyklopedie, knihy her a nápadů

Počet stran: 200

Rozměry: 252×301 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 19. 12. 2019

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací