Knižní začátek roku 2020 je plný tvoření, zvířátek, romantiky, humoru i ponaučení

Evita míří do kin, pohádky Jana Wericha, ilustrace Zdeňka Buriana, když muži vaří …
 
 
Nový rok je vždy plný možností a očekávání. Knihy od Albatros Media přinesou spoustu nových chutí, vůní, dovedností, milostných i napínavých dobrodružství či pohádek pro děti. Začneme klasikami v novém kabátě. Svoji domácí knihovnu můžete obohatit o nové vydání Bronzového pokladu s ilustracemi Zdeňka Buriana či Fimfárum Jana Wericha. Oblíbená slovenská autorka a její Příliš osobní známost je nejen k dostání v českém překladu, ale i k vidění v kinech ve filmové podobě. Emoce nás budou provázet i dalšími tituly, a to románem Byla jednou jedna řeka a love story Třpytivá hodina. Přichází i první díl trilogie o krvavé magii Krvavý lístek. Podíváme se i na digitální současnost zábavným pohledem uznávané matematičky prostřednictvím publikace Hello World. Znáte recepty, které muže baví? V moderní kuchařce Gastrosexuál: Když muži hoří pro vaření načerpáte spoustu inspirace. Chcete se naučit něco nového? Jak nakreslit 132 zvířat představuje snadnou výtvarnou metodu s úžasnými výsledky. Desítky minut odpočinku a relaxace slibují Vyškrabovací kartičky MANDALY. Kluci a holky určitě zlobit nebudou s Deníkem malého Minecrafťáka: komiks či Tlapková patrola – Skládací pohádka.

Bronzový poklad

Autor: Eduard Štorch

Anotace:

„Nové vydání s ilustracemi Zdeňka Buriana.“

Vyprávění učitele, archeologa a spisovatele E. Štorcha o dávných dobách a našich praprapředcích jsou natolik zajímavá, že jeho knížky patří stále ke čteným. Tentokrát přijměte pozvání do společnosti lidí žijících na našem území v době bronzové. Hrdina příběhu, Skrček z rodu Medvědů, nevyniká silou a pro malou postavu je často terčem posměchu. Je ale neobyčejně bystrý a statečný. Chytrost a odvaha mu pomohou očistit památku otce neprávem nařčeného ze zločinu.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, literatura pro kluky

Počet stran: 164

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 13. 1. 2020

Vyškrabovací kartičky MANDALY

Autor: kolektiv

Anotace:

„Vytvoř si kouzelné třpytivé obrázky s pomocí praktického škrabátka!“

V této kouzelné knížečce najdete vše potřebné k výrobě kouzelných vyškrabovacích obrázků: 10 barevných kartiček, 16 stránek nápadů a návodů, 1 praktické škrabátko a 1 šikovnou kapsu na hotové obrázky. Z hotových výrobků pak můžeš snadno vytvořit úžasné dárky, originální obrázky, rozmanité cedulky či narozeninová přání pro svoje kamarády a rodinu!

Cena: 249 Kč

Žánr: hrací knížka, hobby – ostatní, interaktivní knihy, knihy her a nápadů, další dětské knihy

Počet stran: 16

Rozměry: 230×147 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 13. 1. 2020

Příliš osobní známost

Autor: Eva Urbaníková

Anotace:

„Když láska bolí, je třeba ji léčit. Ne od ní utíkat.“

Úspěšný román se stal předlohou ke stejnojmennému filmu: třicetiletá Natálie potkává vdovce Marka s malým děvčátkem. Láska na sebe nedá dlouho čekat, začnou spolu žít a všechno vypadá přímo ideálně. Do Markova života ale zasáhne ekonomická krize, jeho stavební firma zkrachuje a on se dostane do velkých dluhů. Začne pít a své zoufalství si vybíjí na svých nejbližších – na dcerce a partnerce…

Cena: 249 Kč

Žánr: čtení pro ženy, román, psychologický román

Počet stran: 152

Rozměry: 110×180 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 16. 1. 2020

Krvavý lístek

Autor: Crystal Smithová

Anotace:

„Nejočekávanější young adult fantasy roku 2019! První díl trilogie o krvavé magii.“

Princezna Aurélie je mocnou čarodějkou. Jak by ale mohla být šťastná v království, které magii brutálně potlačuje? Své schopnosti však nemůže skrývat navždy, proto uprchne do jiného království. Nachází si zde přátele, zdokonaluje se v kouzlení a začíná něco cítit k muži, s nímž by nikdy vládnout nemohla. Když ji dostihne kruté nebezpečí, musí se rozhodnout – zůstane v utajení, nebo přizná královskou krev a pokusí se zachránit své milované?

Cena: 299 Kč

Žánr: fantasy, YA fantasy

Počet stran: 368

Rozměry: 135×203 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 16. 1. 2020

Jak nakreslit 132 zvířat

Autor: kolektiv

Anotace:

„Snadná výtvarná metoda s úžasnými výsledky!“

Naučte se pomocí jednoduché a zábavné metody krok za krokem kreslit roztomilé domácí mazlíčky, nádherné koně, divoká zvířata a pestrobarevné ptáky! Čtyři zkušení umělci vám prozradí, jak snadné je proměnit na papíře kruhy, obdélníky, čtverce a ovály ve smečku rozmanitých tvorů zahrnujících kočky, psi, koně, lvi, slony, opice, tučňáky nebo orli.Ať už jste v kreslení nováčci anebo se již považujete za zručné kreslíře, je tato kniha rozhodně určena pro vás!

Cena: 269 Kč

Žánr: hobby – ostatní, výtvarné umění

Počet stran: 144

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 20. 1. 2020

Gastrosexuál
Když muži hoří pro vaření

Autor: Svenja Jelen, Simon Knittel, Emil Levy Z. Schramm

Anotace:

„Recepty, které muže baví“

Znáte muže, kteří si raději čtou o hovězím mase než výsledky hokejové extraligy? Muže, kteří své peníze rádi investují do papiňáku a tyčového mixéru? A kteří nadšeně tráví čas nikoliv konzumací pokrmů, ale jejich přípravou? To jsou gastrosexuálové. Vaří s vášní a oceňují dobře vybavenou kuchyni a kvalitní kuchyňské spotřebiče. Knížka, kterou doprovází krásné fotografie, popisuje deset takových chlápků – jejich oblíbené hračky, nápady a recepty.

Cena: 299 Kč

Žánr: moderní kuchařky

Počet stran: 128

Rozměry: 167×225 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 23. 1. 2020

Byla jednou jedna řeka

Autor: Diane Setterfield

Anotace:

„Strhující příběh plný emotivních rodinných tajemství“

V zapadlém hostinci na břehu Temže se schyluje k výjimečným událostem. Štamgasti si nad pivem vypravují historky, když tu se rozrazí dveře a v nich stojí cizinec s tělíčkem mrtvé dívenky v náručí. O několik hodin později se dítko opět vrátí mezi živé. Je to zázrak? Kouzlo? Nebo lze vše racionálně vysvětlit? Dívky se chtějí ujmout tři rodiny. Nemůže však patřit všem – a proto dřív, než se ukáže její pravá totožnost, vyplavou na povrch mnohá další tajemství.

Cena: 399 Kč

Žánr: historická próza, román, společenský román, beletrie, mystery, světová próza

Počet stran: 472

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 27. 1. 2020

Tlapková patrola – Skládací pohádka

 

Autor: kolektiv

Anotace:

„Obrázková knížka o Tlapkové patrole s 5 skládačkami“

Tlapky spěchají do akce, aby zachránily situaci! V této knížce najdete bezva čtení o neohrožených štěňatech a 5 pestrobarevných skládaček s velkými dílky, které dětem pomohou rozvíjet představivost a jemnou motoriku.

Cena: 199 Kč

Žánr: obrázková kniha, leporelo

Počet stran: 12

Rozměry: 152×184 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 27. 1. 2020

Hello World

Autor: Hannah Fryová

Anotace:

„Digitální současnost zábavným pohledem uznávané matematičky“

Umělá inteligence budí vášně – jedni ji vynášejí do nebes, jiní v ní vidí zkázu lidstva. Není už načase, abychom zjistili, jak je to doopravdy? Matematické algoritmy dnes zasahují skoro do všech oblastí lidské činnosti, aniž bychom si to uvědomovali. Ať už jde o zdraví, dopravu, justici, hudbu, obchod či reklamu, matematička Hannah Fryová vám na jasných a zábavných příkladech ukáže skutečné možnosti a omezení algoritmů, jež řídí i vaše životy.

Cena: 249 Kč

Žánr: byznys a technologie, literatura faktu

Počet stran: 256

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 27. 1. 2020

Deník malého Minecrafťáka: komiks

Autor: Cube Kid

Anotace:

„Minusova dobrodružství v originálním komiksovém příběhu!“

Minus rozhodně není vesničan jako ostatní. Pěstování mrkve ho vůbec nezajímá a obchodování ještě méně. Jeho snem je stát se bojovníkem. Jednoho dne sebere odvahu a vydá se vstříc dobrodružství. Zombie, se kterou se setká, naopak sní o tom, že se stane člověkem. Společně je čeká spousta dobrodružství…

Cena: 169 Kč

Žánr: humor pro děti, komiks

Počet stran: 48

Rozměry: 210×297 mm

Nakladatelstvi: COMPUTER PRESS

Datum vydání: 30. 1. 2020

Třpytivá hodina

Autor: Iona Grey

Anotace:

„Román o vášni, zármutku, ztrátě a tajemstvích. Od autorky bestselleru Dopisy, které nikdo nečetl“

Život Seliny Lennoxové je nekonečný večírek, který má jediný cíl: vyhnout se nudné budoucnosti, kterou jí naplánovali její bohatí rodiče. Jedné noci však vstoupí do jejího života chudý malíř Lawrence Weston a Selina si je jistá, že našla to, co celou dobu hledala – pravou lásku. Když ji však postihne tragédie, musí zvolit mezi tím, co je bezpečné, a tím, co je správné.

Cena: 399 Kč

Žánr: romantika, love story

Počet stran: 368

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 30. 1. 2020

 

Fimfárum

Autor: Jan Werich

Anotace:

„Oblíbená kniha v novém vydání!“

Nově zpracované vydání půvabných pohádek plných humoru, jazykového vtipu i poučení. Jejich autor si v nich vzal na mušku některé lidské vlastnosti a zlořády. Knížka okouzluje krásou češtiny, hravostí a moudrostí vypravěče a potěší děti i dospělé. Mnohé z Werichových pohádek se dočkaly i filmové či televizní podoby (Tři veteráni, Lakomá Barka nebo Královna Koloběžka První).

Cena: 369 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 168

Rozměry: 225×290 mm

Nakladatelstvi:  ALBATROS

Datum vydání: 17. 2. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací