Daria: Klára Miklasová jako uhrančivá farmaceutka absolvovala natáčení v mrazu, ohni i výškách

„Kdo je Daria?“
 
 
Tuto otázku si pokládají nejen tvůrci, ale i postavy mysteriózního thrilleru Daria a následně diváci. Na české poměry žánrově i vizuálně netradiční snímek se zabývá tématy, jako je farmaceutický průmysl či tenkostí hranice mezi realitou a fabulací, šílenstvím a normálností a sugescí a manipulací.

Titulní postavu, tedy Dariu, ztvárnila mladá herečka Klára Miklasová, se kterou jsme se doposud mohli potkat v několika epizodách seriálů Černé vdovy, Ulice či Single Man. „Daria je obyčejná holka, které se v životě akorát dějí nenormální věci,“ popisuje svoji postavu Miklasová. Herečka během slavnostní premiéry prozradila, že ji velmi zaujal scénář a možnost hrát v projektu, který je neobvyklý a v českém prostředí ne moc běžný.

Jejího filmového partnera Marka hraje Míra Nosek, který je Klářin kamarád. Scénář předepisoval této dvojici i několik milostných scén. „Intimní scény jsou ve skutečnosti při natáčení velmi technické a není to tak příjemné a rozhodně hezké, jako potom ve filmu,“ vysvětlila Miklasová.

Herecký štáb absolvoval mrazivé noční natáčení i návštěvu psychiatrické léčebny. Herečka během rozhovoru zavzpomínala a popsala pro ni nejnáročnější okamžik: „Nejtěžší pro mě ve filmu bylo, když jsem byla přikurtovaná k posteli a kolem mě bylo hodně ohně. Tak to byl reálný oheň. Bylo tam přes 50 °C. A bylo to hodně vysoko, což já nemám ráda.“ Celý rozhovor naleznete na našem YouTube profilu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací