Sportovní dokument Attila: MMA zápasník Attila Végh přibližuje vznik filmu, odhalení soukromí i plány do budoucna

„Základem filmu bylo, aby se líbil mně, mojí rodině a mým nejbližším.“
 
 
MMA zápasník Attila Végh se zařadil vedle sportovců (jako je například Mike Tyson atd.), kteří se mohou pyšnit dokumentem mapujícím jejich hvězdnou kariéru téměř od prvních krůčků. Více jak dvouhodinový dokument Attila přibližuje celoživotní cestu sportovce, přináší zpovědi a vyprávění jeho rodiny, přátel i soupeřů a vrcholí „Zápasem století“, kdy Attila knokautoval Karlose „Terminátora“ Vémolu v prvním kole.

Pražská premiéra sportovního dokumentu se konala v pražském kině Lucerna. Když téměř 190 cm vysoký Attila vystoupil na pódium, všechny přítomné doslova odzbrojil svojí bezprostředností a skromností. Urostlý MMA zápasník se během rozhovoru svěřil, že ho velmi potěšila nabídka režiséra a scénáristy Petra Větrovského. „Základem filmu bylo, aby se líbil mně, mojí rodině, mým nejbližším a třešnička bude, když se bude líbit lidem, kteří mě neznají nebo chtějí poznat,“ přiblížil cíl filmu Végh.

Součástí dokumentu je i celá řada archivních záběrů. Zeptali jsme se proto MMA zápasníka, zda mu nevadilo odhalit svoje soukromí. „Vůbec ne, protože to patří k mému životu. Není tam nic, za co bych se měl stydět. Jsou tam záběry odmalička, kdy jsem dělal Kenpo Karate. Můj otec byl můj největší fanoušek, chodil na všechny moje zápasy a natáčel. Také mě asi rok vkuse natáčeli, ale ani to nebylo náročné,“ svěřil se Attila. Sportovec také podotkl, že film sice vrcholí „Zápasem století“, kdy porazil Karlose „Terminátora“ Vémolu, ale spousta lidí do té doby nevěděla, že nějaký Attila vůbec existuje a je rád, že dokument ukazuje jeho cestu, která vedla k tomuto okamžiku.

Attila Végh je i novopečeným otcem, proto by se po náročném období rád věnoval rodině a užil si trochu rodinného klidu. V závěru s úsměvem dodal, že kdy bude mít další zápas zatím neví, ale kariéru určitě nekončí. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací