60. ročník Zlín Film Festival umožní divákům prožít návrat do budoucnosti

Chybět nebude ani festivalová opička. I když trochu vylepšená.
 
 
2020: Návrat do budoucnosti, tak zní téma 60. Zlín Film Festivalu. Jubilejní ročník přinese spojení budoucnosti, vědy, techniky a vzdělávání se vzpomínáním a historií festivalu. Součástí ZFF zůstává i opice, která nás provázela několika posledními ročníky. Vedle tradičních sekcí Soutěže či Festival Classic se o slovo přihlásí i nové minisekce či série.

Výtvarník Petr Nikl a designér Zdeněk Macháček si pohráli s kresbou hlavy opice, kterou digitálně upravili a spojili s hlavou robota. Výsledkem je staronový festivalový kamarád, a to „Roboopice“.

Ústřední tematickou sekcí 60. ročníku Zlín FIlm Festivalu bude 2020: Návrat do budoucnosti. „Tato sekce si klade za cíl rozšíření obzorů malých a mladých návštěvníků v oblasti vědy a techniky. Filmy v ní budou dramaturgicky rozděleny do tří skupin: dokumentární filmy o vědě a technice, hrané sci-fi filmy pro děti a mládež a sekce věnovaná filmovým trikům,“ vysvětluje umělecká ředitelka Markéta Pášmová. Kluci a holky se tak budou moci seznámit s klíčovými pojmy, jako jsou vesmír, umělá inteligence, virtuální realita, počítačové hry či informační technologie nebo vyrazit za dobrodružstvím a ponaučením prostřednictvím příběhů o robotech, objevování nových světů či alternativní budoucnosti. Minisekce věnovaná kouzlu filmových triků nám umožní zhlédnout hity Metropolis, 2001: Vesmírná odysea, Jurský park, Matrix či Gravitace doplněny o odborný úvod Kamila Fily a Borise Masníka.

Jak již letošní festivalové téma naznačuje, bude se i vzpomínat. Návštěvníci budou moci navštívit výstavu velkoformátových davových fotografií z minulých ročníků ZFF, moderní virtuální galerii mapující jeho historii, speciální festivalový stroj času a mnoho dalšího. „Jistě je potěšíme už samotným zahájením festivalu v podobě veřejného openingu na Gahurově prospektu, pro nejmenší zase chystáme velkou dětskou party,“ doplňuje Jarmila Záhorová.

(Foto: Zlin Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací