I nejkratší měsíc v roce je plný knih a knižních dobrodružství

Maršálek prozrazuje sladká tajemství, elfí teenageři hledají magii, televizní rodinka slaví 30 let …
 
 
Únor je sice nejkratším měsíce v roce, ale na knižní nadílce od Albatros Media to rozhodně není znát. Kluci, holky i dospělí čtenáři se budou moci bavit, pátrat, zamilovávat se i péct. Dobrou knihu si nejlépe vychutnáme s plnými žaludky. Inspiraci na přípravu sladkých pochoutek přináší Moderní česká cukrařina Josefa Maršálka, kterého můžeme aktuální vídat v televizní soutěži Peče celá země. Televizní a filmovou tématiku ještě chvíli neopustíme. Do kin i do knihkupectví míří dva počiny, a to dokumentární kniha o zneužívání dětí na internetu Kdo chytá v síti a pohádková publikace plná obrázků Frčíme – Příběh podle filmu. Milovníci seriálu o legendární animované žluté rodince bezesporu ocení humorný životopis Springfieldské tajemství s podtitulem Historie, fakta a úplné lži o Simpsonových. Patříte k fanouškům fenoménu Příběh služebnice? Tak to si nesmíte nechat ujít mysteriózní thriller Prokletý rok. Na dospělé čtenáře čeká i poctivá várka humoru, lásky a pátrání. Odlehčenou tématiku a necenzurované postřehy o sexu v sobě skrývá Ze života single ženy, love story přinese Ellie a její náhodné setkání a napětí thriller Na okraji propasti. Na kluky a holky čeká dobrodružný měsíc ve společnosti Správné pětky na Ďáblových skalách a Dobrodružství profesora Challengera. Dvojjazyčná kniha Edgar Allan Poe – Slavné povídky B1/B2 je nejen zábavným čtením, ale i ponaučením. Bez pozornosti nezůstanou ani ti nejmenší čtenáři, pro ty je ideální omyvatelná knížka do vany Tučňáček Bobo a jeho dobrodružství.

Správná pětka na Ďáblových skalách

Autor: Enid Blytonová

Anotace:

„Devatenácté dobrodružství Správné pětky!“

Tentokrát tráví Správná pětka jarní prázdniny ve starém nepoužívaném majáku na Ďáblových skalách. Tam v minulosti ztroskotalo mnoho lodí, které na nebezpečné skály navedli chamtiví lupiči… S novým kamarádem Kutilem a jeho rozpustilou opicí Nezbedou se Pětka vydá na průzkum podmořského tunelu, který je dovede k neuvěřitelnému objevu…

Cena: 229 Kč

Žánr: detektivka pro děti

Počet stran: 152

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 3. 2. 2020

Edgar Allan Poe – Slavné povídky B1/B2

Autor: Sabrina D. Harris, Edgar Alan Poe

Anotace:

„Ponořte se do tajuplné atmosféry povídek Edgara Allana Poea“

Publikace nabízí nejznámější povídky Edgara Allana Poea, mistra a průkopníka hororové literatury: Černý kocour, Zánik domu Usherů, Maska rudé smrti, Jáma a kyvadlo, Vraždy v ulici Morgue. Příběhy jsou zpracovány pro mírně pokročilé studenty angličtiny. Český zrcadlový překlad čtenářům umožní zkontrolovat, zda cizojazyčnému textu správně porozuměli. V závěru knihu doplňují zajímavé informace o autorovi. Audionahrávka, na níž text vypráví rodilá mluvčí, je k dispozici zdarma na stránkách nakladatelství.

Cena: 269 Kč

Žánr: dvojjazyčné knihy

Počet stran: 120

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: EDIKA

Datum vydání: 3. 2. 2020

Prokletý rok

Autor: Kim Liggettová

Anotace:

„Mrazivý román v duchu fenoménu Příběh služebnice“

Dívkám ve vesnici se tvrdí, že mají moc vyrvat spořádané muže z náruče jejich manželek. Proto jsou v šestnáctém roce života vyhnány do divočiny, kde se musí od této magie očistit – ne všechny se však vrátí. Tierney Jamesová sní o společnosti, kde mají ženy větší hodnotu než kus masa. Ale jak se blíží její vlastní prokletý rok, zjišťuje, že hrozba nečíhá jen v lesích. Nebezpečí se skrývá v nitru samotných dívek.

Cena: 349 Kč

Žánr: literatura pro dívky, dystopie, YA sci-fi a dystopie, YA mystery a thrillery

Počet stran: 344

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 3. 2. 2020

Moderní česká cukrařina

Autor: Josef Maršálek

Anotace:

„Pečte a inspirujte se recepty uznávaného mistra cukráře“

Josef Maršálek vyzradil svá sladká tajemství a sepsal 47 skvělých receptů – nechte se vést jeho radami a inspirujte se triky, které v praxi používá. Jak rafinovaně vylepšit laskonky, žloutkové řezy či větrníčky? Do kterého zákusku přidat špetku pepře nebo chilli? Neptejte se a raději pečte a ochutnávejte! Recepty prestižními cenami ověnčeného cukráře, který pekl i pro britskou královnu, mají pouze jednu nevýhodu: nikdy nebudete mít dost… Bon appétit!

Cena: 369 Kč

Žánr: tradice, zvyky, obyčeje, moderní kuchařky, moderní žena

Počet stran: 192

Rozměry: 200×230 mm

Nakladatelstvi:  XYZ

Datum vydání: 6. 2. 2020

Ze života single ženy

 

Autor: Henriikka Rönkkönen

Anotace:

„Varování: obsahuje necenzurované postřehy o sexu, mužích a především ženách“

V této knize se dozvíte vše, co jste vždycky chtěli vědět o životě single žen, i to, co jste nikdy vědět nechtěli. Život Henriikky je plný zvratů, jeden den usíná se zlomeným srdcem, a druhý den je znovu zamilovaná. Bez pozlátka odhaluje radosti i útrapy života nezadané ženy a hledá odpovědi na ožehavé otázky jako: K čemu se dá využít robertek? Jaké rady dávají zadaní nezadaným? Proč je dobré mít aspoň jednoho imaginárního přítele?

Cena: 269 Kč

Žánr: čtení pro ženy, humor, světová próza

Počet stran: 192

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 6. 2. 2020

Ellie a její náhodné setkání

Autor: Hazel Prior

Anotace:

„Láska čeká na těch nejnečekanějších místech. Dojemný příběh o náhodných setkáních, která mění životy.“

Elliin život poklidně plyne. Má domov i manžela a je docela šťastná. I proto ji překvapí, když nalezne souznění s poněkud podivínským cizím mužem, který jí věnuje dárek a také nový pohled na život. Dan ve svém domku na vřesovišti vyrábí harfy a má pocit, že mu to stačí. Nikdy by ho nenapadlo, že mu do života vstoupí Ellie a s ní i celá řada nečekaných tónů. Člověk ale někdy potřebuje náhodné setkání, aby zjistil, jaký život může doopravdy vést.

Cena: 329 Kč

Žánr: čtení pro ženy, romantika, love story

Počet stran: 272

Rozměry: 130×205 mm

Nakladatelstvi: Domino

Datum vydání: 13. 2. 2020

 

Dobrodružství profesora Challengera

Autor: Arthur Conan Doyle

Anotace:

„Ano, pane, co ještě? Doufal jsem, že jste již pryč!“

Svéhlavý profesor G. E. Challenger a jeho novinářský přítel Ted Malone se vrací ve dvou příbězích, které v českém knižním vydání dosud nevyšly! Pavel Pecháček přeložil dva dobrodružné příběhy z pera slavného A. C. Doyla, které vás budou napínat do posledního písmenka. Podaří se profesorovi ambiciózní vědecký experiment směřující do nitra Země? A co má za lubem tajemný vědec Theodore Nemor? Knihu doplňují stylové ilustrace od Miloslava Muškáta.

Cena: 229 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, dobrodružství

Počet stran: 104

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 20. 2. 2020

Na okraji propasti

Autor: Bernard Minier

Anotace:

„Mrazivý thriller, po jehož přečtení budete chtít vyhodit váš smartphone“

Mladá Francouzka Moira pracuje v oblasti nových technologií. Když se kvůli vývoji nového softwaru ocitne v hongkongském digitálním gigantu Ming, má pocit, že ji někdo stále sleduje. Mezi zaměstnanci firmy rychle narůstá počet násilných úmrtí a Moira zjišťuje, že svoboda pod taktovkou algoritmů je pouze krutá iluze. Znepokojující thriller o zneužívání moderních technologií ukazuje nejtemnější stránky digitálního světa. Není to dystopie – už se to děje.

Cena: 449 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 552

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 20. 2. 2020

Frčíme – Příběh podle filmu

Autor: kolektiv

Anotace:

„Ponořte se do příběhu o napínavém putování elfích bratrů podle nového filmu z dílny Disney a Pixar“

Přidejte se k elfím teenagerům na jejich neuvěřitelné výpravě! Frčíme, nový film z dílny Disney a Pixar, vás zavede do neobyčejného fantasy světa, kde kouzelná stvoření žijí předměstským životem. Dva bratři se v něm vydají za dobrodružstvím, aby se přesvědčili, jestli ještě existuje magie a špetka kouzel.

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 64

Rozměry: 216×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 24. 2. 2020

Tučňáček Bobo a jeho dobrodružství

Autor: kolektiv

Anotace:

„Zpříjemněte svým dětem čvachtání ve vodě!“

Omyvatelná měkká knížečka vyprávějící krátký veselý příběh o oblíbeném vodním zvířátku, které je navíc přiloženo v podobě stříkací gumové figurky. Kniha i hračka jsou uloženy v praktické plastové taštičce na zip, takže váš malý Plaváček má pohromodě vše potřebné k vodním hrátkám ve vaně či bazénu!

Cena: 299 Kč

Žánr: knížka do vany

Počet stran: 8

Rozměry: 200×150 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 24. 2. 2020

Springfieldské tajemství
Historie, fakta a úplné lži o Simpsonových

Autor: Mike Reiss

Anotace:

Nejúspěšnější a nejdéle vysílaný seriál v dějinách americké televize slaví 30 let! O vlastní pohled na historii, současnost i budoucnost kultovní kreslené rodinky se při té příležitosti rozhodl podělit jeden z nejpovolanějších – profesionální vtipálek, producent a scenárista Simpsonových Mike Reiss.

Cena: 369 Kč

Žánr: životopis, film, humor ostatní, humor, kulturní historie

Počet stran: 312

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 27. 2. 2020

Kdo chytá v síti

Autor: Marika Pecháčková

Anotace:

„Dokumentární kniha o zneužívání dětí na internetu“

Internet je jediné místo, které neodděluje svět dětí a dospělých. Režiséři Vít Klusák a Barbora Chalupová založili na internetové seznamce fiktivní profily tří dvanáctiletých dívek jako výchozí bod výbušného dokumentu o internetových predátorech V síti. Do pěti hodin se jim ozvalo přes osmdesát mužů. V navazujícím souboru rozhovorů najdete hlubší rozbor postav z filmu, který vyvolal obrovský rozruch ještě před vlastním odvysíláním.

Cena: 349 Kč

Žánr: non-fiction, bezpečnost, pro rodiče – ostatní, rozhovor

Počet stran: 280

Rozměry: 135×205 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 27. 2. 2020

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací