Festival Týdny švédské literatury zahájí beseda s vědeckou novinářkou Karin Bojs

Setkat se budeme moci i s autorem historických detektivek Niklasem Natt och Dag.
 
 
Besedy, akce pro děti, filmová promítání, tematický pub quiz a zajímavé hosty nabídnou Týdny švédské literatury, které během jara zpestří kulturní program v Praze a Brně. Festival zahájí pražská beseda Listování knihou genů s vědeckou novinářkou Karin Bojs. V Brně se bude s Karin Bojs debatovat na téma Našich prvních 54 000 let.

Naopak beseda s Niklasem Natt och Dag (autorem historických detektivek) festivalovou nadílku zakončí. Chybět nebudou ani filmová promítání. Pražané i Brňané budou moci zhlédnout životopisné drama Zrodila se Astrid přibližující bouřlivé mládí světoznámé spisovatelky knih pro děti. V pražském kině Evald se bude navíc promítat i adaptace románu švédské spisovatelky Johanny Tydell Zářící hvězdy o smrti, lásce a přátelství.

Pro znalce švédské kultury je připraven pub quiz o ceny. Ochuzeni nezůstanou ani kluci a holky, pro které je připravena pátrací hra Švédské dobrodružství v knihovně. Festival Týdny švédské literatury nás bude bavit od 3. března do 28. dubna 2020.

(Úvodní foto Katrin Bojs, fotograf Ulrica Zwenger)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací