Filmové tipy: Které seriály na Netflixu nabízí nejlepší útěk před nudou?

Je ten nejlepší čas najít si nový oblíbený pořad.
 
 
Sledování seriálů na Netflixu se v posledních letech stalo téměř kultovní záležitostí. Nabízí se nám tu skvělá příležitost zhlédnout celou sérii na jedno posezení. Usnadňuje to také fakt, že většinou tato platforma vypouští všechny díly jedné řady seriálu naráz v jeden den, a tak mají fanoušci příležitost zhltnout celý příběh naráz. A teď je ideální doba na to prozkoumat, co vlastně Netflix nabízí. Pojďme si tedy udělat přehled toho nejlepšího, co je zde k zhlédnutí. Vezmeme to podle abecedy.

Agent

V originále The Spy vypráví skutečnými událostmi inspirovaný příběh tajného agenta Mossadu Eliho Cohena. Ten se stává prvním izraelským špiónem, kterému se podaří dostat se v utajení za syrské hranice a infiltrovat se k vlivným mužům v Sýrii. To a mnohem více se pak stává klíčovým v Šestidenní válce roku 1967. Za zmínku pak také stojí i herec Sacha Baron Cohen ve své životní roli.

Big Mouth

Netflix však nabízí i spoustu animáků nejen pro děti. Jedním takovým je i Big Mouth, který sleduje skupinku dospívajících kamarádů, jejichž životy se pod tíhou puberty obrací vzhůru nohama. Zažívají spolu zázraky i hrůzy tohoto období. Tato ztřeštěná komedie v současnosti nabízí tři řady po zhruba deseti epizodách a letos chystá i čtvrtou sérii.

BoJack Horseman

Dalším oblíbeným dospěláckým animák je BoJack Horseman. Zde se seznamuje s nejoblíbenějším koněm sitcomů 90. let… jen o dvacet let později. Je to trochu bručoun, ale srdce má zhruba na správném místě. BoJack letos odvysílal svou poslední šestou řadu a rozloučil se tak s fanoušky.

Černé zrcadlo

Černé zrcadlo je jedním z těch seriálů, který původně vysílala jiná stanice, ale hrozilo mu zrušení, a tak ho odkoupil a zachránil Netflix. Původně britský seriál kanálu Channel 4 nabízí pohled do utopické společnosti ovládané technologiemi. Jednotlivé díly na sebe nijak nenavazují, jedná se o oddělené epizodní příběhy, které spekulují nad tím, na co by bylo, kdyby…

Domek z karet

A teď něco pro milovníky politiky. Domek z karet sleduje vzestup prolhaného a manipulativního Francise Underwooda po hierarchickém žebříčku a jeho zásahy do vlády Spojených států. Seriál však čelil překážce, když byl v roce 2017 představitel Francise Kevin Spacey obviněn ze sexuálního obtěžování, a tak poslední šestá řada byla vysílána bez něj.

Grace a Frankie

Co dělat, když vám manžel po téměř čtyřiceti letech manželství sdělí, že je gay a chce si vzít svého dlouholetého partnera, se kterým vlastní právnickou firmu? No, spakujete si všechny věci a s manželkou jeho milence se nastěhujete do společně zakoupené plážové vily. Nebo to aspoň tak se s tím vyrovnají titulní hrdinky Grace a Frankie v této odlehčené komedii.

I Am Not Okay With This

Dobrodružné fantasy I Am Not Okay With This jako nejnovější dílo Netflixu vypráví příběh teenagerky Syd, která nejenže řeší nástrahy střední školy, problémy v rodině a zamilování do své nejlepší kamarádky, ale ještě navíc zjišťuje, že má nadpřirozené schopnosti. Seriál opět spojuje hereckou dvojici Sophii Lillis a Wyatta Oleffa známé z hororů ze série To.

Koruna

Milovníci historie a britské královské rodiny si zase přijdou na své v pořadu The Crown. Ten se zaměřuje na Alžbětu II., její nástup na trůn a následnou vládu ve Spojeném království. Tvůrci pak příběh už od začátku naplánovali rozložit do šesti řad a obměňovat herce podle toho, jak časově postupují události. Zaujme zde nejen skvělé obsazení, ale i faktografické poznatky.

Lucifer

Lucifer je stejně jako Černé zrcadlo jedním z pořadů zachráněných Netflixem. V hlavní roli se zde představuje samotný ďábel, který se stává policejním poradcem a pomáhá řešit zapeklité vraždy a jiné kriminální příběhy. Jenže do toho všeho se musí potýkat s vlastními nadpřirozenými problémy, které ho pronásledují na každém kroku.

Marvelovky (Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, The Punisher, The Defenders)

Netflix byl také jednou z prvních platforem, která nabídla seriály ze světa Marvelu inspirované stejnojmennými komiksy. První se na scéně objevil Daredevil, po něm následovala Jessica Jones a sólovek se postupně dočkali i Luke Cage a Iron Fist. Tato čtveřice pak spojila síly ve společném pořadu The Defenders. V poslední řadě pak dostal prostor i drsňák jménem The Punisher. Všechny marvelovky však byly postupně zrušeny, kvůli zavedení streamovacího servisu Disney+. Zatím jsou však stále k vidění na Netflixu, tak neváhejte, dokud máte šanci.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

Ze světa superhrdinů se přesouváme do světa FBI. V tomto pořadu se ocitáme v roce 1979 a setkáváme se zde s agentem Holdenem Fordem, který se vydává do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejsurovější vrazi a násilníci, aby se podíval do jejich hlav za účelem dopadnout ty kriminálníky, kteří stále běhají na svobodě. Seriál v současnosti nabízí dvě krátké řady.

Narcos a Narcos: Mexiko

Od FBI pokračujeme do DEA, tedy Úřadu pro potírání drog.  Narcos se v prvních dvou sériích zabývá skutečnými událostmi vedoucími k dopadení kolumbijského drogového lorda Pabla Escobara, třetí sezóna se pak zaměřuje na druhý největší kolumbijský kartel Cali. Narcos: Mexiko se pak, jak patrno již podle názvu, přesouvá do Mexika, a zaměřuje se na tamější drogové problémy.

Nezdolná Kimmy Schmidt

Hledáte však něco na odlehčení? Tak pak je tu právě pro vás Nezdolná Kimmy Schmidt. Ta uniká do New Yorku po patnácti letech věznění v apokalyptickém kultu a nachází zde nové přátele. Musí se však nejdřív vypořádat se svou minulostí a vším novým, co si na ní moderní svět přichystal.

Orange Is the New Black

Teď však zpátky do kriminálu. Orange Is the New Black je inspirovaný stejnojmenným románem Piper Kermanové, která zde popisuje své zážitku z pobytu v ženské věznici. V pořadu sledujeme Piper Chapmanovou usvědčenou z pašování drog a odsouzenou k roku a půl za mřížemi, kde zjišťuje, jak velký dopad může na člověka život ve vězení mít.

Ozark

Je to až k neuvěření, ale zase tu máme drogovou tématiku. V Ozarku sledujeme finančního poradce Martina, který se jednoho dne pouští do obchodu s drogovým kartelem, načež je následně nucen i s rodinou opustit svůj domov a přestěhovat se do městečka Ozark, jenže tím to celé nekončí, naopak začíná. Intrikující oceňovaný pořad z pera Jasona Batemana již 27. března nabídne svou třetí řadu.

Po životě

Rickyho Gervaise jistě všichni známe jako toho komika, který letos všechny sepsul při udílení Zlatých Glóbu. Zde, ve vlastnoručně vytvořeném seriálu se představuj v serióznější roli jako nedávno ovdovělý Tony, který se utápí v depresích, a navíc musí psát do místních maloměstských novin. Něžné drama nabízí plno černého britského humoru a za nedlouho také uvede druhou řadu.

Proč? 13x proto

Tak a dáme si ještě trochu deprese a smrti. V originále populární 13 Reasons Why je inspirované knižní předlohou a zabývá se sebevraždou středoškolačky Hanny, která po sobě zanechává třináct nahraných pásek, na kterých postupně odkrývá třináct důvodů, proč se zabila. Odkrývají se tak lži, intriky a tajemství jejích spolužáků i nejbližších. V současnosti se chystá čtvrtá řada.

Ruská panenka

Dalším, velmi úspěšným pořadem je Ruská panenka. Zde sledujeme Nadiu, kterou ve večer jejích šestatřicátých narozenin srazí taxík, jenže místo aby umřela, vrací se do koupelny bytu, kde byla předtím její oslava. Po několika dalších náhlých úmrtích a návratech Nadia zjišťuje, že tu něco nehraje.

Řada nešťastných příhod

A teď něco pro celou rodinu! Příběh inspirovaný stejnojmennou knižní sérií představuje tři osiřelé sourozence, kteří přicházejí do opatrovnictví podivuhodného strýčka Olafa, toužícího pouze po jejich dědictví. Dětem tak nezbývá nic jiného, než aby spojily své jedinečné schopnosti, vydržely nesnesitelného Olafa a odhalily tajemnou smrt svých rodičů.

Sabrinina děsivá dobrodružství

Kdo by neznal Sabrinu, mladou čarodějnici? Pozor, v tomhle provedení však Sabrina už není tak nevinná, jak jí pamatujeme. Mnohem temnější verze sleduje školačku, její tety Hildu a Zeldu nebo přítele Harveyho a další ve světě, kde čarodějnice jsou součástí tajemného kultu sloužícího Satanovi. Jenže jakou roli v tom všem hraje Sabrina? Větší, než původně myslela.

Sexuální výchova

Zdravou dávku britského humoru zase nabízí tento neotřelý seriál, kde se představuje Otis jehož matka je terapeutka, díky čemuž zná Otis všechny rady na sexuální neduhy. Jeho rebelská spolužačka Maeve ho tak donutí otevřít si ve škole sexuální poradnu. A tak se roztočí kolotoč potřeštěných událostí.

Smrt nás spojí

Toto drama se špetkou temného humoru představuje Jen, výbušná vdova pátrající po řidiči, který srazil jejího manžela a ujel. Na terapii se spřátelí s optimistickou Judy, která však tak trochu něco skrývá. Seriál v současnosti nabízí jednu desetidílnou řadu a plánuje i druhou.

Stranger Things

V současnosti snad nejznámější a nejsledovanější seriál na Netflixu se zaměřuje na partu kluků, kterým jednoho dne zmizí kamarád Will a ve stejnou dobu se na scéně objevuje tajemná dívka Eleven s nadpřirozenými schopnostmi a stává se jediným vodítkem k nalezení Willa. A tak postupně za pomoci přátel i rodinných příslušníků odkrývají tajemství, která jejich malé městečko ukrývá.

Šéfkuchaři v akci

Máte chuť se naučit uvařit něco nového? I na to je Netflix připraven. Kulinářský pořad na náměty filmu Šéf představuje šéfkuchaře Roye Choia a tvůrce pořadu Jona Favreaua, kteří si společně zvou do své kuchyně celebrity a vaří s nimi různé dobroty. A i vy se přitom můžete něco naučit.

Dobré místo

Přemýšleli jste někdy, co se stane, když umřete? Eleanor Shellstrop to zjišťuje, když se ocitá v perfektním nebi. Jenže co, když Eleanor není tou Eleanor, za kterou jí mají, a v pečlivém systému vlastně došlo k chybě? Co teď? Musí se naučit být poctivá a hodná, aby jí neprokoukli. The Good Place nabízí čtyři řady plné etický otázek i nečekaných důvtipných zvratů.

The Haunting

Radši horor? I o to má Netflix postaráno. Seznamte se sedmičlennou rodinou, která bydlí v záhadném starém domě Hill House, jenže po osudné a zvláštní smrti matky bere vystrašený otec všech svých pět dětí rychle pryč z domu. Po 26 letech jeden ze sourozenců za podivuhodných okolností spáchá sebevraždu a ostatní musí konečně začít čelit svým démonům a zlu v Hill House.

TY

V originále známější jako You, je pořad zaměřený na stalkera Joa, který jednoho dne potkává Beck a stává se jí úplně posedlý. Všude ji sleduje, všechno si o ní zjišťuje, zkrátka se do ní zakouká lehce nezdravým způsobem. Nedávno tvůrci vypustili druhou řadu tohoto thrilleru a přislíbili i třetí.

Umbrella Academy

Píše se rok 1989 a jednoho dne po celém světě ve stejnou chvíli záhadně porodí třiačtyřicet žen, které však předtím nebyly těhotné. Dozvídá se to výstřední miliardář, který se rozhodne sedm z těchto dětí adoptovat a vychovat z nich superhrdiny. Po třiceti letech jsou sourozenci odcizeni, ale jednoho dne se jejich osudy opět prolínají díky smrti jejich adoptivního otce, která rozpoutá nečekané události.

Zaklínač

V současnosti jedním z nejpopulárnějších pořadů je Zaklínač inspirovaný stejnojmennou knižní sérií a počítačovými hrami. Sledujeme zde osud zaklínače Geralta ve středověkém fantasy světě. Pokud jste smutní, že skončila Hra o trůny, tak tohle poslouží jako dobrá útěcha.

Zámek a klíč

A na závěr jeden z nejnovějších seriálů z dílny Netflixu, který vyšel letos v únoru. Tajemný fantasy thriller sleduje trojici dětí, které se po smrti otce nastěhují do domu plného klíčů a záhad. Desetidílná dějová linie nabízí strhující podívanou.

(Foto: Netflix)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací