Dokument Život v koronténě vznikne pod taktovkou režisérů Martina Müllera a Davida Laňky

Pandemie koronaviru a čas strávený v karanténě inspiroval filmaře.
 
 
Boj s koronavirem sice uvrhl nespočet lidí po celém světe do tzv. domácího vězení, ale i život v karanténě je plný humoru a vzájemné podpory. Na internetu a sociálních sítích jsou k vidění krátká videa a příspěvky, které zachycují soudružnost lidí, vzájemnou podporu a neuvěřitelný smysl pro humor. Je na nich vidět, jak stovky dobrovolníků šijí roušky, pomáhají seniorům či jiným potřebným. Například v Itálii lidé i přes izolaci tráví čas společným hraním a zpíváním na balkonech.

Bylo jen otázkou času, než se tohoto materiálu chopí filmaři. Režiséři Martin Müller a David Laňka začali prostřednictvím on-line kanálů sbírat videa z celého světa, ze kterých vznikne dokument Život v koronténě zachycující, jak lidé tráví čas v karanténě během pandemie koronaviru. „V dnešní době, kdy většina z nás natáčí mobilem videa, kdy zachycuje okamžiky vzácné i ty zcela obyčejné, a kdy si kvalita obrazu nijak nezadá s profesionální kamerovou technikou, je možné získat opravdu unikátní záběry, jejichž prostřednictvím můžeme zachytit chvíle, které ve zpravodajství většinou nenajdete. Chvíle, kdy jsou lidé sami sebou, kdy žijí své zdánlivě obyčejné životy v době, která zcela jistě změní svět, jak jsme jej dosud vnímali. Kdy jsme pochopili, jak křehké a jak ohrožené dokážou naše životy být,“ vysvětlují režiséři.

Premiéra dokumentu Život v koronténě je naplánovaná na začátek rou 2021. Film bude zveřejněn zdarma na on-line platformách.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací