Trailer k dokumentárnímu filmu K2 vlastní cestou o výstupu horolezkyně Kláry Kolouchové

Místo dnešní premiéry uvidíme trailer.
 
 
Dnes měl mít v kinech premiéru dokumentární film K2 vlastní cestou o výstupu horolezkyně Kláry Kolouchové. Uvedení snímku Jany Počtové se kvůli pandemii koronaviru přesouvá na neurčito. Tvůrci se rozhodli nadělit všem divákům malou náplast v podobě traileru.

Režisérka Jana Počtová se slavnou horolezkyní připravovala snímek „K2 vlastní cestou“ přes dva roky. Klára Kolouchová, která se stala první Češkou, která stála na vrcholech třech nejvyšších hor (včetně Mt. Everestu), zdolala nebezpečnou horu K2 na třetí pokus. Její první výpravu smetla lavina, při druhém pokusu ji zradilo zdraví. V létě roku 2019 se ale konečně zadařilo.

„Klářin příběh má v sobě sílu sám o sobě. Během dokončování jsem si ale uvědomila, že je v lecčems aktuální i pro současnou situaci a mohl by být pro nás pro všechny inspirativní. Jakkoliv to možná může znít nabubřele. Klára se totiž nikdy nevzdala, vždycky našla vnitřní sílu jít dál, překonat i ty nejtěžší překážky, a nakonec vylezla na kopec, který se jevil v mnoha momentech zcela nedosažitelný,“ svěřila se režisérka Jana Počtová.

I když dokument zatím nové datum premiéry nemá stanovené, pořadatelé si hrají s myšlenkou, uvést K2 vlastní cestou koncem července, tedy k výročí, kdy Klára vrchol zdolala. „Ale je to v tuto chvíli samozřejmě pouze nápad,“ dodává producent filmu Ondřej Kulhánek.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací