Letošní Letní shakespearovské slavnosti začnou o měsíc později a budou kratší

Premiéra magické komedie Bouře je odložena na příští rok.
 
 
Shakespearovy hry pod širým nebem v podání oblíbených herců, jako jsou Martin Hofmann, Michal Isteník, Jaroslav Plesl, Martin Dejdar, Anna Fialová, Nela Boudová, Václav Kopta a mnohých dalších si budeme moci vychutnat i letos.

Letní shakespearovské slavnosti tento rok sice budou (pokud nenastanou neočekávané odolnosti), ale přinesou i několik změn a omezení. Velkou změnou v repertoáru je absence každoroční premiéry. Letošní magická komedie Bouře v režii tandemu SKUTR byla přesunuta na sezónu 2021. „Mrzí nás to moc, ale kromě odložené premiéry se letos nepodíváme do Bratislavy a ani bratislavští kolegové nepotěší diváky v Česku. No a vzhledem k mezinárodnímu obsazení to odnese i Sen noci svatojánské v podání Prague Shakespeare Company,“ prozradil umělecký ředitel Libor Gross.

Program nabídne například příběh o destruktivní žárlivosti Zimní pohádka, komedii Mnoho povyku pro nic, Hamlet, Večer tříkrálový, Dobrý konec všechno spraví, Zkrocení zlé ženy či oblíbené Veselé paničky windsorské. Vzhledem k situaci začnou Letní shakespearovské slavnosti tento rok o měsíc později. Start předprodeje vstupenek je naplánován na červen.

(Úvodní foto: TK Letní shakespearovské slavnosti 2018)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací